Ostali sportovi

Uremović i Filipi poraženi već na startu Svjetskog prvenstva

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 10.09.2019.
Uremović i Filipi poraženi već na startu Svjetskog prvenstva
Foto: FaH

Dvojica hrvatskih boksača koji su u utorak nastupili na Svjetskom prvenstvu u boksu u Jekaterinburgu, upisali su poraze. Toni Filipi i Matej Uremović poraženi su već u prvom kolu...

Hrvatski boksač Matej Uremović izgubio je u prvom kolu Svjetskog prvenstva za seniore u Rusiji jednoglasnom odlukom sudaca. Uremovića je nadboksao Francuz Ntambwe Gaetana, koji je nametnuo tempo.

Iako je kut bio uvjeren da Matej može pobijediti Francuza ako bude aktivniji, što su mu i govorili za vrijeme meča, to se nije dogodilo. Matej je par puta uzdrmao aktivnijeg Gaetana, međutim nije slušao savjete sekundanata da baca više udaraca.

Teškaš Toni Filipi izgubio je podijeljenom odlukom sudaca svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu u Jekatarinburgu. Toni je s 3:2 poražen od Litavca Tadasa Tamasauskasa u eliminacijama.

"Za mene nismo izgubili", prokomentirao je susret Tomo Kadić trener reprezentacije. Ovo je za hrvatsku reprezentaciju svojevrsni šok, obzirom da se radi o jednom od dva favorizirana hrvatska boksača na Svjetskom prvenstvu.

U natjecanju je još ostalo troje boksača. Sutra će u ring Ramon Ferati (57 kg) s Jordancem Mohammadom Abdelazizom Alwadijem. Za tri dana boksa i Marko Zeljko u velteru s Francuzom Hambli Wahidom, a Marko Milun u superteškoj ima susret 15. rujna sa Kimbembi Tshikevom iz Konga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!