Nogomet

Gračan: "Mislim da nismo toliko loše izgledali, Škoti su isprve zabili gol"

Petar Jenjić • srijeda, 11.09.2019.
Gračan: "Mislim da nismo toliko loše izgledali, Škoti su isprve zabili gol"
Foto: Pixsell

Izbornik U-21 reprezentacije Nenad Gračan tražio je razloge poraza od Škotske na Šubićevcu, ističući kako i nisu izgledali tako loše, posebno u prvom poluvremenu...

Iako je Hrvatska neočekivano poražena od Škotske na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo do 21 godine, Nenad Gračan ne strahuje previše.

"Mislim da smo dobro izgledali prvo poluvrijeme. Dolazili smo organiziranom igrom do njihove posljednje linije, znali smo da su agresivna momčad koja se brani s dosta igrača, no sve je izgledalo kako smo željeli. Neki su igrači imali problema u drugom poluvremenu i zbog toga smo napravili tri izmjene, mogli bismo reći prisilno. Zbog toga nismo mogli kontrolirati loptu kao do tada. Ipak, treba naglasiti da smo golove primili iz grešaka koje se ne bi smjele događati ovakvim igračima."

Vjeruje kako nisu izgledali tako loše kako to konačan rezultat pokazuje.

"Dosta igrača u kontinuitetu ne igra u svojim klubovima i to je problem da se odigra na razini. Trebali smo biti sigurniji u posljednjoj liniji i veznom redu, brže se rješavati lopte. Mislim da nismo toliko loše izgledali, nisu Škoti imali toliko prilika, nego su isprve zabili gol. Naravno, ovo nam treba biti pouka. Neke smo slične igrače htjeli staviti naprijed, ali nismo uspjeli. Teško smo se nosili s njihovom špicom koja je lako uzimala lopte. Bili su agresivni, igrali direktno, preskakali igrače."

Nastavio je Gračan pričati o promjenama i kontinuitetu koji igrači nemaju u svojim klubovima.

"Dozvolili smo si greške koje se nisu smjele dogoditi. Svaki je poraz neugodan, ali donosi nešto što možemo naučiti. Teško je govoriti o promjenama. Neki će igrači dobiti veće minutaže u svojim klubovima, nema više traženja klubova, prolazak devetog mjeseca donosi određeni mir. Igrači moraju imati kontinuitet kako bi na pravi način igrali ovakve utakmice. Cilj nam je ostvarivati rezultate da ih naviknemo na ono što ih čeka u A reprezentaciji. Ima još dosta bodova u igri, sigurno ćemo neke stvari morati promijeniti, ali optimisti smo."

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!