Nogomet

Melnjak: "Već i to što sam dio ove reprezentacije puno znači, svaki put naučim nešto novo"

Branimir Korać • srijeda, 11.09.2019.
Melnjak: "Već i to što sam dio ove reprezentacije puno znači, svaki put naučim nešto novo"
Foto: FaH

Dario Melnjak nije dobio priliku u dvobojima sa Slovačkom i Azerbajdžanom, ali je kao i svi drugi članovi reprezentacije s klupe bodrio svoje suigrače...

Nakon dvoboja protiv Azerbajdžana Dario Melnjak porazgovarao je s Krivocjukom, krivcem za kazneni udarac i bivšim suigračem, a ovaj mu tvrdi kako penala nije bilo.

"Poznajem Krivocjuka, sada je u Neftčiju, kada smo igrali zajedno bio je mlad i perspektivan. Tvrdio mi je nakon susreta da nije napravio penal i da ta ruka nije bila za kazneni udarac. Šteta što nismo zabili još koji gol na početku, dobro smo krenuli u utakmicu. Možda bi ih tako potpuno primirili, ne znam zašto se to dogodilo. Oni su odjednom počeli igrati i osjetili da mogu i došao je taj pogodak koji nas je malo destabilizirao. Probali smo, bilo je puno razgovora i mislim da se nitko nije opustio, ali nekada u nogometu bude tako, padne koncentracija", kaže Melnjak za Sportske novosti.

Hrvatska u Bakuu nije zabila drugi pogodak, domaćin se osokolio i krenuo prema naprijed.

"Tako se poklopilo. Nismo zabijali, oni su kreirali jednu polukontru i to ih je malo podiglo. Taj zanos su iskoristili u drugom poluvremenu i samo nastavili. Mislio sam da ćemo uzeti svih šest bodova, imamo stvarno dobru ekipu i u Slovačkoj smo igrali sjajno. Prije utakmice protiv Azerbajdžana osjećalo se da smo ozbiljni i dobro smo krenuli. Nakon susreta smo bili nervozni i nezadovoljni što je dobro jer je svakom igraču žao, a svjesni smo da imamo kvalitetu."

Slovačka je lako apsolvirana, a ta ista Slovačka u Budimpešti je svladala Mađarsku.

"Odgovara nam rezultat iz Mađarske, neka si protivnici međusobno uzimaju bodove i budu iza nas. Slovaci su bolji od onog što su pokazali u petak, a kako je krenula ta utakmica u Trnavi, bio sam siguran u pobjedu. Perišićev gol došao je u idealnom trenutku i bili su slomljeni. Odigrali smo vrhunski. Osciliraju svi pa i oni najveći. Malo tko dobije dvije u nizu u tako kratkom vremenu."

Melnjak se još nije naigrao u dresu reprezentacije, ali puno mu koristi reprezentativno iskustvo.

"Sretan sam i ponosan što sam u reprezentaciji i dio ove momčadi. Kroz karijeru konstantno napredujem, idem korak po korak, a jednom možda dobijem priliku i u utakmici za bodove. No već i to što sam dio ove reprezentacije puno znači, svaki put naučim nešto novo."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!