Nogomet

Arrigo Sacchi: "Klopp i Guardiola razmišljaju o nogometu na isti način kao i ja"

Marjan Kreševac • četvrtak, 12.09.2019.
Arrigo Sacchi: "Klopp i Guardiola razmišljaju o nogometu na isti način kao i ja"
Foto: EPA

Talijanska legenda na trnerskoj klupi Arrigo Sacchi smatra da njegovi kolege Jürgen Klopp i Pep Guardiola imaju isto razmišljanje u pogledu nogometne igre i istu viziju nogometa u budućnosti kakvu je i on sam imao u doba dok je harao nogometnim svijetom...

Arrigo Sacchi osvojio je cijeli niz trofeja u svojoj bogatoj karijeri, a među najvrjednije svakako spadaju dva naslova europskog prvaka s AC Milanom 1989. i 1990. godine. Sacchi je u svoje vrijeme imao revolucionarne ideje i poglede na nogometnu igru, a smatra da su tim njegovim koracima u današnje vrijeme nastavili i Jürgen Klopp i Pep Guardiola. Za njih misli da su najveći pioniri modernog nogometa.

"Njihova nogometna filozofija slična je mojoj i zaista cijenim njihove vrijednosti, kulturu i mentalitet. Momčad Milana koju sam vodio bila je inovativna, Guardiola i Klopp nastavljaju s tom inovativnošću. Razmišljaju poput mene", rekao je Sacchi.

"Naša je dužnost omogućiti publici da uživa u nogometu, da bude uzbuđena zbog nogometa. No budimo svjesni da je prezentirati odličan i atraktivan nogomet puno teže nego pričati o njemu. Sviđa mi se njihova potreba za dominacijom, nogomet mora biti dominacija i ljepota, muzika i kultura. Engleska ima istovremeno ludo i briljantno prvenstvo koje je u svojim zlatnim godinama", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!