Košarka

Satoransky i Česi pobjedom poslali Poljsku na Amerikance

Matej Kačan • četvrtak, 12.09.2019.
Satoransky i Česi pobjedom poslali Poljsku na Amerikance
Foto: EPA

Druga utakmica razigravanja od petog do osmog mjesta na Svjetskom prvenstvu između dva najugodnija iznenađenja ovog turnira završila je 94:84 pobjedom reprezentacije Češke nad Poljskom...

Dan pauze između četvrtfinala i polufinala na Svjetskom prvenstvu u košarci donio je razigravanje između 5. i 8. mjesta. Nakon što su Srbi u prvom susretu nadigrali Amerikance snage su odmjerili Poljska i Češka. Na kraju je bolja bila reprezentacija Češke s rezultatom 94:84.

U prvoj četvrtini ove dvije reprezentacije su nam prezentirale zanimljivu i efikasnu košarku. U početku su Poljaci krenuli bolje i pobjegli na devet koševa razlike, no Česi predvođeni Satoranskim čine seriju 10:0 pa se ubrzo vraćaju u egal te nakon deset minuta igre na semaforu stoji izjednačenih 23:23.

Druga četvrtina donosi napadački siromašniju košarku i veliku borbu sve dok se Česi nisu raspucali i tricama pobjegli na deset razlike. Na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 43:35 za Čehe koje po običaju predvode Satoransky i Bohačik.

Poljska se na početku drugog poluvremena ekspresno vraća i već na polovici igre u trećoj četvrtini Češka vodi za samo pola koša. No, Česima su bile dovoljne samo dvije dobre obrane i dvije trice za novi bijeg na sedam poena razlike. Do kraja četvrtine Poljska se opet vraća u egal pa se u posljednju dionicu ulazi sa samo pola koša prednosti za Čehe.

Egal se nastavlja i u posljednjoj četvrtini pa na ulasku u zadnje tri minute susreta na semaforu stoji 81:79 za Češku. Poljska je pokušala okrenuti utakmicu, no već poslovično izvrsni Satoransky i Hruban sigurno privode utakmicu do kraja i konačnih 94:84

Kod Čeha koji će za peto mjesto razigravati sa Srbijom ponovo je briljirao Satoransky s 22 poena i 12 asistencija dok je Hruban zabio 24 koša. Sjajan je bio i Bohačik s 21 poenom. Poljake koje čeka utakmica s SAD-om je predvodio Adam Waczynski s 22 poena.

Za poredak od petog do osmog mjesta:
Poljska - Češka 84:94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!