Košarka

Nazor: "Želja igrača je da se identificiraju s navijačima, da stvore zajednički front"

Petar Jenjić • petak, 13.09.2019.
Nazor: "Želja igrača je da se identificiraju s navijačima, da stvore zajednički front"
Foto: FaH

Trener Zadra Ante Nazor osvrnuo se na početak utakmica, pripremne turnire i nove igrače koji su stigli u momčad. Ističe kako je za sada jako zadovoljan te vjeruje kako će se mladi košarkaši moći afirmirati kroz utakmice Prvenstva Hrvatske...

Novu sezonu najavio je trener Zadra Ante Nazor kojem je posljednje pojačanje Stefan Fundić, krilni centar visine 199 centimetara.

"Možda izgleda tako, ali njegov je raspon ruku 217 cm, što nije zanemarivo. Uz to, vješto se snalazi u skoku, moćan je i snažan. Onaj tko zna što gleda, mogao je vidjeti koliko je "prljavog" posla napravio u Megi. I to treba vrednovati. Neka tako nastavi i kod nas. Sve što se moglo napraviti u okviru naših financijskih mogućnosti, napravili smo. Mislim najbolje, koliko nam je prostor dozvoljavao."

Momčad će ove sezone biti praktički potpuno drugačija nego je to bilo prošle.

"Od prošle su sezone ugovore u ruci imali Domagoj Vuković i Jure Planinić pa smo se odlučili okrenuti drugom smjeru, odnosno posložiti momčad koja ima i mladost i iskustvo. Kroz sezonu nas čeka dosta utakmica, posebno u PH u kojem će mladi igrači dobiti svoju priliku za afirmiranje. Na njima je da iskoriste to na najbolji mogući način. Želim dodati kako već sada imamo dobru atmosferu na parketu i svlačionici. To me veseli."

"Ne smije nam se ponoviti prošla sezona u kojoj je bilo previše oscilacija u igri. Znamo da to naša publika ne voli, posebno kada igramo u Višnjiku. Prema onom što sam mogao osluhnuti kod igrača, njihova je želja da se identificiraju s navijačima, da stvore zajednički front. Očekuje nas dosta rada, a već turnir u Gorici ovaj vikend i onaj u Zadru idući tjedan ponudit će nam konture naših mogućnosti. U novu sezonu moramo zakoračiti potpuno spremni, zato sam istaknuo ove turnire na kojima ćemo dobiti dosta informacija o svakom igraču jer će svi dobiti svoje vrijeme", nastavio je Nazor, prenose Sportske novosti.

Iznio je trener Zadra i nešto o dvojici Amerikanaca koji se polako prilagođavaju momčadi.

"Izvana imamo doista više opcija, u reketu bi trebali biti baš čvrsti. Byron Allen je stigao potpuno spreman, prava zvijer od igrača koji svakim danom raste. James Farr priključio nam se nešto kasnije i imao je viška kilograma, ali polako dobiva vizuru koju želimo, tako da će na vrijeme doći u optimalno stanje."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!