Ostali sportovi

Četvero Hrvata nastupa na Svjetskom kupu u Parizu: "Odradili smo cijelo ljeto priprema i osjećam se odlično"

Sportnet • petak, 13.09.2019.
Četvero Hrvata nastupa na Svjetskom kupu u Parizu: "Odradili smo cijelo ljeto priprema i osjećam se odlično"

U vikendu pred nama glavni grad Francuske Pariz ugostit će najbolje svjetske gimnastičare i gimnastičarke. U lovu na bodove za plasman na Olimpijske igre Hrvatsku će predstavljati Ana Đerek, Tin Srbić, Matija Baron i Renato Prpić...

Svjetskom prvaku na preči iz 2017. godine te aktualnom europskom viceprvaku, Svjetski će kup u Parizu biti prvi veliki izazov nakon svibnja i našeg domaćeg Svjetskog kupa, onog u Osijeku.

"Pariz mi je pripremno natjecanje za Svjetsko prvenstvo u Stuttgartu tako da ću tamo isprobati vježbe koje ću raditi u kvalifikacijama i u finalu Svjetskog prvenstva. Odradili smo cijelo ljeto priprema i osjećam se odlično, u jako dobroj sam formi, ozljeda nema, i to je najbitnije. U Parizu očekujem odraditi kvalifikacije kako znam, kako bih mogao u finalu isprobati najtežu vježbu koju mogu - početne ocjene 6.5, i kako bih onda spreman mogao dočekati Stuttgart", iskren je uoči puta u Pariz bio Tin.

Osim Tina, mušku delegaciju čine još dvojica mušketira - Matija Baron i Renato Prpić koji će se natjecati na konju s hvataljkama. Prpić je na posljednjem Svjetskom kupu, onom u turskom Mersinu, zauzeo četvrto mjesto finala. Mersin je ujedno bio i posljednje veliko natjecanje za Barona koji je ondje zauzeo deveto mjesto.

Jedina hrvatska predstavnica u gradu ljubavi bit će Splićanka Ana Đerek kojoj će, kao i Tinu, ovo biti prvi veliki izazov nakon Osijeka u kojemu je osvojila zlato na parteru.

"Za mene su Pariz i Guimaraes još dva probna natjecanja prije Svjetskog prvenstva u Stuttgartu. Nadam se kako ću nakon natjecanja biti sigurnija u sebe, kao i u one vježbe s kojima ću se natjecati na Svjetskom prvenstvu - to mi je najbitnije, tako da se oko samog plasmana na nadolazećim svjetskim kupovima niti ne zamaram", priznaje Đerek.

Kvalifikacije Svjetskog kupa u Parizu na rasporedu su u subotu 14. rujna, dok će finala po spravama biti u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!