Tenis

Petra Martić nakon više od dva i pol sata borbe prošla u polufinale u Kini

Mihaela Bradovski • petak, 13.09.2019.
Petra Martić nakon više od dva i pol sata borbe prošla u polufinale u Kini
Foto: EPA

Petra Martić prošla je u polufinale turnira u Zhengzhouu. Protivnica joj je u četvrtfinalu bila Arina Sabalenka koju je Petra svladala uj tri seta...

Nakon velike borbe Petra Martić izborila je mjesto u polufinalu turnira u Zhengzhouu. Protivnica joj je bila Arina Sabalenka s kojom je Petra imala pune ruke posla, ali na kraju je ipak slavila u tri seta.

Sabalenka je 13. igračica svijeta, deset mjesta bolje je plasirana od Martić, no ovdje nije uspjela doći do pobjede. Hrvatska tenisačica ipak je na kraju izvukla pobjedu.

Martić je odlično krenula i povela s 4:2 u prvom setu, dva puta Sabalenka se vratila iz breaka zaostatka, ali kada je Petra povela sa 6:5, uspješno je odservirala za set i pobjedu 7:5.

U drugom setu zmijenjene uloge. Sada je Martić bila u zaostatku 5:2, nakon spašene tri set lopte uspjela je poravnati na 5:5, ali Sabalenka je kod 6:5 iskoristila ukupno čak devetu set loptu i poravnava na 1-1 u setovima.

Treći set donio je stabilizaciju servida na obje strane, a jedini break napravila je Petra koja je kod 4:4 došla do 0:40 i uzela servis Sabalenki te odservirala za pobjedu.

U polufinalu Martić igra protiv Kristine Mladenović ili Eline Svitoline.

WTA Zhengzhou, četvrtfinale:
Petra Martić (Hrvatska, 7) - Arina Sabalenka (Bjelorusija, 4) 7:5, 5:7, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!