HT Prva liga, 8. kolo, 13.09.2019, 18:00 h, Stadion u Maksimiru
Suci: Igor Pajač (Zelina), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Vedran Đurak (Sisak)
Dinamo
Dinamo
Mario Gavranović 53'
1:0(0:0) Istra 1961
Istra 1961

Dinamo se mučio protiv Istre 1961, ali minimalno slavio i vratio se na vrh ljestvice

Jan Šneler • petak, 13.09.2019.
Dinamo se mučio protiv Istre 1961, ali minimalno slavio i vratio se na vrh ljestvice
Foto: FaH

Dinamo je uoči dvoboja protiv Atalante u Ligi prvaka odradio posao u hrvatskom prvenstvu, ugostio je u Maksimiru Istru 1961 i slavio teškom mukom 1:0 golom Marija Gavranovića nakon velike individualne pogreške gostiju...

Prvi susret osmog kola HT Prve lige zaključen je pobjedom Dinama nad Istrom. Ovosezonska Istra nema nikakve veze s prošlosezonskom. Problemi koje su Istrani imali prošle sezone ove sezone su nestali. Istrani djeluju kao vrlo ozbiljna momčad koja je uspješno parirala Dinamu i čak uspjela nekoliko puta ozbiljno zaprijetiti. Pred 2.585 gledatelja koji su danas poslijepodne pohodili Maksimir, Modri su uspjeli pobijediti, ali kao što i rezultat sugerira, lagano nije bilo.

Iako je Nenad Bjelica izašao s kombiniranim sastavom koji sigurno neće početi protiv Atalante u srijedu, stupanj poigravanja Modrih bio je zabrinjavajući. Dvije opasne kontre imala je Istra u uvodnim minutama. Prvo je pogriješio Kevin Theophile Catherine na centru igrališta da bi nešto kasnije loptu kod suparničkog kaznenog prostora izgubio Dino Perić. Dinamovi stoperi opasno su zakuhali situacije, ali srećom po Dinamo, Istri je nedostajalo kvalitete za finiš akcije.

Dinamo je dva puta opasno zaprijetio iz velikih udaljenosti. Prvo je u 14. minuti tukao s tridesetak metara Lovro Majer da bi sedam minuta kasnije iz nešto bolje pozicije pucao Nikola Moro. Oba puta vratar Istre Josip Čondrić bio je spreman. Istra nije uputila neku ozbiljniju prijetnju prema golu Dinama, ali pokazala je sjajan izlazak iz obrambene faze i stalno prijetila brzim kontrama.

U 22. minuti puka sreća spasila je domaće. Ubacio je u peterac Petar Bosančić, glavom iz velike blizine tukao Stefan Lončar, ali pogodio je Dinamova braniča. Da nije, Danijel Zagorac gotovo sigurno ne bi mogao spasiti Dinamo. Tri minute kasnije Mislav Oršić je imao sjajnu priliku, ali u padu je glavom tukao malo preko gola.

Utakmica je ušla u nešto mirniju fazu. Dinamo nikako nije uspio probiti Istrin blok, bilo je tu jako puno grešaka od strane Dinamovih bekova koji su djelovali potpuno izgubljeni u oba smjera igre. Tek u 42. minuti mogli smo zabilježiti ozbiljniju prijetnju Dinama. Oršić je poslao povratnu loptu u šesnaesterac gdje Damian Kadzior isprva tuče silovito, ali malo pored gola.

Na samom kraju prvog dijela najbolju priliku nije imao Dinamo već Istra. Sjajna kontra gostiju, gotovo pola momčadi preselilo se na Dinamovu polovicu igrališta. Gužva je bila u šesnaestercu, lopta je došla do Lončara koji puca iskosa, ali Zagorac uspijeva krajnjim naporom zaustaviti loptu prije nego što je ušla u gol.

Nakon prilično slabog prvog dijela u kojemu je Dinamo bio opasan isključivo iz nekih polu prilika, u nastavku je došao pogodak koji su Modri toliko čekali. Sam pred Čondrića izbio je Mario Gavranović i konačno postigao svoj prvi pogodak ove sezone. Važno je za Dinamo da njihov ponajbolji napadač uđe u formu jer njegovi golovi bit će potrebni u europskim izazovima.

Niti nakon pogotka Istra nije odustala od svoje igre. Vrlo čvrsto otraga izgledali su gosti dok su prema naprijed s brzim izlascima i pokušajima iz kontranapada. Dinamo je dominirao posjedom, ali malo toga napravio je prema naprijed. Ušli su u igru Luka Ivanušec, nešto kasnije i Bruno Petković, ali još uvijek su Dinamove napadačke akcije bile relativno bezopasne po Istru.

Valja izdvojiti pokušaj Amera Gojaka u 79. minuti kojeg je Čondrić lijepo odbio u korner. Utakmica je ulazila u posljednje minute, a nakon jednog duela na terenu je ostao ležati Nikola Moro. Iako je nakon liječničke intervencije nastavio igru, vrlo brzo morao je napustiti teren, a zamijenio ga je Marko Lešković. Narednih dana sigurno će se saznati ozbiljnost možebitne ozljede, ali bio bi veliki udarac za Modre kada Moro ne bi mogao igrati u srijedu.

Sljedeći susret na rasporedu je u srijedu. Na Maksimir dolazi Atalanta, a za taj susret Dinamo će morati igrati puno bolje i koncentriranije. Jasno, danas je ipak na klupi ostalo nekoliko igrača koji će sigurno startati u srijedu. Što se tiče Istre, njih sljedećeg tjedna očekuje istarsko-kvarnerski derbi protiv Rijeke.

HT Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3662:20+4280
2Lokomotiva 3657:38+1965
3Rijeka 3658:42+1664
4Osijek 3647:29+1862
5Hajduk 3660:41+1960
6Gorica 3644:48-449
7Slaven Belupo 3634:51-1739
8Varaždin 3629:50-2136
9Istra 1961 3627:59-3225
10Inter-Zaprešić 3632:72-4017

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!