Nogomet

Bišćan: "Ova dva tjedna dobro su nam došla da se osvježimo i odmorimo te dobro pripremimo za utakmicu"

Branimir Korać • subota, 14.09.2019.
Bišćan: "Ova dva tjedna dobro su nam došla da se osvježimo i odmorimo te dobro pripremimo za utakmicu"
Foto: Pixsell

U nedjelju od 19 sati na Rujevici se sastaju Rijeka i Hajduk, a kao što Damir Burić najavljuje igru na tri boda, isto čini i Igor Bišćan...

Hajduk se dosta podignuo, igra dobro i Igor Bišćan svjestan je da Rijeka mora biti dobra da bi došla do pobjede.

"Igramo protiv ekipe koja je u zamahu: ovo nam je prva utakmica nakon europskih natjecanja. Ova dva tjedna dobro su nam došla da se osvježimo i odmorimo te dobro pripremimo za utakmicu. Vjerujemo da ćemo biti dobri i pobjeda će nam onda biti puno bliže. Naravno da računamo na veliku podršku navijača i uz pomoć njih mislim da ćemo se veseliti u nedjelju."

U zadnjih šest utakmica Rijeka je upisala samo pobjedu i ovdje se tri boda nameću kao imperativ.

"U zadnje vrijeme nismo pobjeđivali, nismo ni gubili, ponekad je ipak bolje izgubiti pa pobijediti nego igrati dvije neriješene, matematika je jasna. Pod određenim smo pritiskom da moramo ostvariti dobar rezultat. Bodovno smo nešto zaostali za vrhom i što više vrijeme prolazi bez pobjede to utječe na atmosferu. Svjesni smo toga, spremit ćemo se i napravit ćemo sve da osvojimo tri boda."

Kod Hajduka posebno ističe vezni red.

"Hajduk izgleda dosta dobro. U zadnjim utakmicama, posebno protiv Dinama, pokazali su da mogu igrati ne samo ofenzivno nego i defenzivno. Nisu više momčad koja će pod pritiskom domaćeg terena igrati bez kontrole. Mislim da su u pametnoj utakmici pobijedili objektivno bolju momčad. U sredini terena su dosta kvalitetni s Hamzom, Nejašmićem i sada i Bradarićem, to im je najjači dio momčadi. Prema naprijed imaju igrače poput Jaira, Eduoka koji stvaraju dosta problema. U svakom slučaju vrlo dobro posložena momčad."

U završnici prijelaznog roka Rijeka je dobila veliko pojačanje u Franku Andrijaševiću.

"Puno nam znači dolazak Andrijaševića. Igrač kojeg jako dobro znamo i koji je ostavio velik trag ovdje u klubu i u našem nogometu i igrač koji neosporno ima kvalitetu. S obzirom da nije u optimalnoj natjecateljskoj formi, trebat će neko vrijeme da dođe do nje, ali mislim da i u ovom stanju može pomoći. Sigurno će igrati, a koliko, to ćemo još vidjeti."

"Nije isključeno da će se nešto mijenjati. Vidjet ćemo koliko Franko može dati, iz razgovora s njim, a i iz procjene trenutnog stanja drugih igrača. U stanju je igrati ono što je igrao i prije, a mislim da je dovoljno kvalitetan da se prilagodi i na te moguće promjene."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!