Nogomet

Na današnji dan: Velika večer u Maksimiru u kojoj su briljirali Sammir i Rukavina

Branimir Korać • ponedjeljak, 16.09.2019.
Na današnji dan: Velika večer u Maksimiru u kojoj su briljirali Sammir i Rukavina
Foto: Kristijan Komarica

Na današnji dan prije devet godina Dinamo je otvorio grupnu fazu Europske lige sjajnom utakmicom protiv Villarreala. Dinamo je pod vodstvom Vahida Halilhodžića izgledao europski i potpuno je nadigrao Villarreal slaveći s 2:0...

Kada su u pitanju Dinamovi europski nastupi, frustracija se godinama nagomilavala. Nikako Modri nisu mogli odigrati vrhunsku utakmicu protiv iole ozbiljnijeg protivnika, sve do tog 16. rujna 2010. godine kada je u Maksimir stigao Villarreal.

Na klupi Dinama bio je Vahid Halilhodžić, trener s pedigreom koji je pronašao rješenje za snažne Španjolce, momčad puna i potencijala i iskustva i igrača vrhunske kvalitete. Međutim u toj večeri Dinamo je izgledao kao Villarreal, a Villarreal kao Dinamo.

Halilhodžić se odlučio za postavu Kelava - Vrsaljko, Bišćan, Tonel, Cufre - Badelj, Ademi, Morales, Sammir - Tomečak, Rukavina i to je funkcioniralo sjajno.

Sammir je odigrao možda i svoju najbolju utakmicu u Dinamovom dresu, bio je raspoložen, rastrčan, poput quarterbacka je razigravao momčad prema naprijed, Rukavina je pokazao zašto ga je Dinamo tako dugo želio, obrana je funkcionirala kao sat i Modri su potpuno dominirali susretom.

U 18. minuti Modri su odličan start naplatili prekrasnim pogotkom. Sammir je nezaustavljivo prošao kroz sredinu Villarreala i potom prekrasnom loptom uposlio Rukavinu koji izlazi sam pred Diega Lopeza i majstorski ga matira za 1:0 i oduševljenje na Maksimiru.

U 80. minuti točka na i. Leandro Cufre obavio je najveći dio posla, oduzeo je loptu, povukao i idealno uposlio nečuvanog Sammira koji lakoćom šalje loptu iza Lopeza za konačnih 2:0.

U dugo vremena Dinamo nije odigrao tako kvalitetno, javila se nada u prolazak skupine, ali u društvu Villarreala, Club Bruggea i PAOK-a na kraju je ostao kratak. PAOK nije pao u zadnjem kolu u Zagrebu, ali to je već za neku drugu priču.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!