Nogomet

Kutak za kladioničare: Inter i Ajax favoriti na startu, Chelsea puno zabija i puno prima

Branimir Korać • utorak, 17.09.2019.
Kutak za kladioničare: Inter i Ajax favoriti na startu, Chelsea puno zabija i puno prima
Foto: EPA

Prvi utorak sa skupinama Lige prvaka obilježit će naravno ovo natjecanje. Inter i Ajax nekako se čine kao najčišći favoriti prvog dana, a u dvoboju između Chelseaja i Valencije očekujemo golove.

Inter - Slavia Prag

Inter je jako dobro otvorio sezonu i tako želi nastaviti i u Ligi prvaka. Protivnik na startu mu je idealan za dobar ulazak, idealan u kontekstu same skupine s obzirom da su u grupi još i Borussia Dortmund i Barcelona. Antonio Conte dobro je posložio momčad, zasad Inter izgleda dobro, u tri kola talijanskog prvenstva ima isto toliko pobjeda. Rušio je redom Lecce, Cagliari i sada Udinese, nije riječ o elitnim protivnicima, ali svakako protivnicima koji su kvalitetniji od onih s kojima se Slavia susreće u talijanskom prvenstvu. Inter u ovaj dvoboj ulazi kao favorit i morao bi to i opravdati.

Prognoza: Pobjeda Intera

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Intera 1.55, neriješeno 3.80, pobjeda Slavije 6.00

Chelsea - Valencia

Bit će nervoze, posebno kod Chelseajevih mladaca jer će se prvi put susresti s ovim natjecanjem. Međutim neće im ovo biti prva teška utakmica u karijeri, u engleskom prvenstvu konstantno se suočavaju s takvim susretima, no Liga prvaka je ionako nešto drugo. Ono što smo vidjeli kod Chelseaja ove sezone je da igra vrlo maštovito, dobro i kvalitetno prema naprijed, ali da je obrana jako loša. Valencia igra dobro prema naprijed, ima dosta aduta i nikog ne bi iznenadila golijada u ovom susretu.

Prognoza: Oba daju gol

Koeficijenti (Supersport): Oba daju gol 1.75, Jedna ili obje momčadi ne daju gol 1.95

Ajax - Lille

Ajax nakon prošlosezonskog polufinala Lige prvaka nitko više ne gleda kao na simpatičnog velikana koji igra jako dobar nogomet, ali je itekako pobjediv. Bez obzira na odlaske niza glavnih igrača, prvenstveno De Ligta i De Jonga, Ajax je zadržao dovoljno kvalitetan roster da može stvoriti probleme svakome. Lille se također čini nešto slabijim nego prošle sezone, nije lako nadoknaditi odlazak Pepea i Ajax bi u ovom susretu pred svojim navijačima ipak trebao do bodova.

Prognoza: Pobjeda Ajaxa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Ajaxa 1.50, neriješeno 4.00, pobjeda Lillea 6.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!