Nogomet

Jovićević: "Utakmica s Atalantom bit će dobar pokazatelj gdje smo u ovom trenutku nakon smjene generacija"

Mihaela Bradovski • utorak, 17.09.2019.
Jovićević: "Utakmica s Atalantom bit će dobar pokazatelj gdje smo u ovom trenutku nakon smjene generacija"
Foto: Pixsell

Osim što prva Dinamova momčad otvara nastup u Ligi prvaka protiv Atalante, u akciji će biti i druga momčad Dinama, točnije ona mlad koja nastupa u Ligi prvaka mladih...

U Ligi prvaka mladih Dinamo ove sezone nastupa u grupnoj fazi nakon što je seniorska momčad izborila grupnu fazu. Trener Dinamovih nada Igor Jovićević vidi to kao izazov sa svoju momčad.

"Pred nama je još jedna sezona Lige prvaka mladih koja za nas predstavlja još jedno iskustvo i izazov. Atalanta je prvak Italije i prošle sezone pokazala je sav svoj potencijal, eksperti i ljudi koji su upućeni u talijanski nogomet zna što Atalanta znači u talijanskom nogometu, uvjerljivo je najbolja po strukturi i metodologiji."

Prošle sezone Dinamo nije išao ovim putem u Ligi prvaka mladih već je prolazio kroz nokaut fazu.

"U odnosu na prošlu sezonu ovo je za nas novi sustav natjecanja i novo iskustvo, prošle sezone igrali smo nokaut fazu protiv Viitorula i Astane i tek kasnije smo se priključivali ovima iz grupnog dijela. Ovo je maratonski sustav u kojem strategija ide malo u drugi plan. Utakmica s Atalantom bit će dobar pokazatelj gdje smo u ovom trenutku nakon smjene generacija. U odnosu na prošlu sezonu od stožernih igrača nema Gjire, Ćužea, Horkaša, ada su tu novi klinci i slijedi nova prilagodba na sustav."

Susret između Dinama i Atalante u Ligi mladih igra se u srijedu od 15 sati.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!