Nogomet

Gasperini: "Dinamo je iskusna momčad, dobro smo ga proučili kao što je i on nas"

Jan Šneler • utorak, 17.09.2019.
Gasperini: "Dinamo je iskusna momčad, dobro smo ga proučili kao što je i on nas"
Foto: FaH

Uoči sutrašnje utakmice protiv zagrebačkog Dinama, trener Atalante Gian Piero Gasperini istaknuo je kako su svi u klubu vrlo sretni činjenicom da su u elitnom europskom natjecanju te će dati sve od sebe da pruže što bolju igru…

Jedina momčad u skupini koja još nema iskustva igranja u Ligi prvaka je Atalanta. Ne čudi velik interes talijanskih medija za ovim susretom jer nije mala stvar igranje u elitnom europskom natjecanju. Kada dolazite u to natjecanje kao momčad iz Lige petice, jasno je da su očekivanja daleko veća.

Ipak, trener talijanskog prvoligaša Gian Piero Gasperini ne želi da njegova momčad uđe u susret s mišlju kako će ovo biti šetnja u Maksimiru. To je potpuno razumljivo jer start u ovakvim natjecanjima često zna biti presudan. Doduše, Gasperini ističe kako sutrašnja utakmica ipak nije odlučujuća.

“Osjećamo se jako pozitivno, ovo nije slučajni rezultat već smo ovo izborili na temelju svojih igara u Serie A. Sretni smo što imamo priliku igrati u Ligi prvaka. Zanima nas možemo li se natjecati na ovom nivou. Vjerujem da ćemo pokazati da možemo igrati na ovom nivou. Sutra je važna utakmica, ali ne odlučujuća. Važno je da pružimo dobru igru i na temelju te igre vidjet će se koliko možemo u ovoj grupi“, rekao je na konferenciji za novinare trener Atalante.

Kao što smo rekli, Atalanta nema iskustva igranja u Ligi prvaka, ali Gasperini ne smatra kako će to u bilo kojem kontekstu utjecati na rezultat sutrašnje utakmice. Trener vjeruje kako je njegova momčad dovoljno iskusna i zrela te kako neće dozvoliti da im bilo što pokvari maksimalnu koncentraciju za sutrašnji debi u Ligi prvaka.

“Svi klubovi u ovoj grupi prvaci su svojih država. Atalanta možda ima manji bazen za birati igrače, manje resurse u odnosu na tri protivnika. Atalanta nije nezrela ekipa, puna je stranih igrača koji su prekaljeni internacionalci. Ova momčad je već tri godine zajedno. Nas sutrašnji ambijent neće pokolebati. Zanima nas samo teren i ono što će se događati na njemu. Svi igrači se nalaze u dobrom stanju. Ovo će biti sedma utakmica u 20 dana i ekipa je na onoj razini na kojoj ja to tražim od njih“, dodao je Gasperini.

Nekoliko riječi trener Atalante posvetio je i sutrašnjem protivniku kojeg se u Italiji izuzetno cijeni. Ne smije se zaboraviti da nekolicina hrvatskih reprezentativaca igra u Serie A i vrlo dobro se poznaju kvalitete hrvatskih igrača i hrvatskih klubova.

“Dinamo je iskusna momčad. Ove sezone već su odigrali dosta velik broj utakmica. Dobro smo ih proučili, kao što su oni i nas. U skupinama Lige prvaka ne postoje loše momčadi i očekujem od svojih igrača da pruže dobru igru. Nadam se dobrom rezultatu, ali i da ćemo biti zadovoljni izvedbom na sutrašnjoj utakmici“, pohvalio je Modre trener Atalante.

Jedan od onih koji bi sutra mogli početi od prve minute je Mario Pašalić koji je postao neizostavni dio Atalantine sjajne momčadi. Gasperini jasno nije želio otkriti sutrašnji sastav, ali je istaknuo kako je hrvatski veznjak izuzetno bitan za Atalantu.

“Smatram da mu je prošlu godinu boravak u Atalanti donio osobni razvoj. Ovu sezonu također je započeo jako dobro, definitivno je materijal za ulazak u hrvatsku reprezentaciju“, zaključio je Gasperini.

Za kraj dodajmo još dvije informacije. Kako je istaknuo trener Atalante, oni danas neće održati trening na Maksimiru već samo lagano rastrčavanje. Također, što se tiče upita oko Luisa Muriela, prema riječima Gasperinija, on je danas ujutro lagano trenirao i mogao bi sutra početi od prve minute.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!