Nogomet

Novo Vrijeme uoči Superkupa: "Bili smo favoriti i na završnici Kupa pa smo ispali u polufinalu"

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 19.09.2019.
Novo Vrijeme uoči Superkupa: "Bili smo favoriti i na završnici Kupa pa smo ispali u polufinalu"
Foto: Pixsell

Novo Vrijeme Apfel sutra navečer (petak, 20 sati) otvara novu sezonu. Na rasporedu je prvi Superkup u kojem Makarani, kao prvaci Hrvatske, na neutralnom terenu u Slavonskom Brodu igraju protiv osvajača Kupa...

Tim je povodom u hotelu Park u Makarskoj održana konferencija za medije na kojoj je sportski direktor Borislav Vuković kazao kako su šanse podjednake.

"Jedna utakmica uvijek nosi upitnike i šanse su po meni 50-50, bez obzira na to što smo mi favoriti na papiru. Bili smo favoriti i lani na završnici Kupa također u Slavonskom Brodu pa smo ispali u polufinalu. Iza nas je mjesec dana rada, u prijateljskoj utakmici izgubili smo od Mostara 6:5 i svladali Universitas 5:1. Stanje nije optimalno jer formu tempiramo za Ligu prvaka. Osim Lige prvaka, glavna je preokupacija pronalazak trenera. Momčad će u Slavonskom Brodu voditi pomoćnik Armando Škorlić, no čeka se trajno rješenje."

"Na milimetar smo od imenovanja trenera za novu sezonu, a nadam se i za dvije sezone", otkrio je Vuković i osvrnuo se na prekid suradnje s Ivicom Osibovim: "Bolje prekinuti odmah u startu nego vući kroz sezonu pa imati problem."

Što se momčadi tiče, Vuković smatra da je bolja nego prošle sezone.

"Imamo dužu klupu. Ostali smo bez Dudua, ali s Pulinhom i Fideršekom sigurno smo deset posto jači nego lani."

Upravo su Pulinho i Fideršek predstavljeni na konferenciji. Fideršek je poznatije ime, riječ je o slovenskom reprezentativcu koji je, između ostalog, igrao za Split Tommy i Maribor.

"Dobro sam se uklopio u momčad i jedva čekam utakmice. Vjerujem da ćemo osvojiti Superkup i dobiti na samopouzdanju. Hrvatska je liga jača od slovenske. Ovdje ima 5-6 momčadi koji mogu biti prvaci, a u Sloveniji je to praktički samo Dobovec."

Pulinho je pak prvi put u Europi. Stigao je iz Sao Paula, a puno mu je ime Anderson Alves Carneiro da Silva. Suigrač Lucas prevodio je njegove riječi s portugalskog na engleski.

"Sretan sam što sam tu i želim postati prvak. Ovdje je stil futsala drugačiji, igrači su fizički jači pa će mi trebati neko vrijeme za prilagodbu."

Sam Lucas dodao je kako je momčad, bez obzira na odlazak Dudua, na dobitku zbog dolaska novih igrača

"Odlazak Dudua velik je gubitak, ali smo dobili Pulinha i Fideršeka. Što se Superkupa tiče, dodatna motivacija nije potrebna kad igraš za trofej. Volimo ovakve, velike utakmice kad se igra za pehar. Bit ćemo dobri."

Superkup je najavio i dokapetan kluba te hrvatski reprezentativac Filip Bašković.

"Momčad je u dobrom stanju, iako nas je malo iznenadila smjena trenera. Dobro smo se pripremili za Uspinjaču. Naš Nenad Tintor ih je analizirao i ukazao na neke njihove nedostatke. Nadam se da ćemo se vratiti kući s trofejem."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!