Košarka

Mršić: "U drugom mjesecu imamo kvalifikacije za Eurobasket, to nam je primarni cilj"

Petar Jenjić • nedjelja, 22.09.2019.
Mršić: "U drugom mjesecu imamo kvalifikacije za Eurobasket, to nam je primarni cilj"
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije kazao je u razgovoru za Basketball.hr da je primarni cilj reprezentacije plasman na Eurobasket te da moraju napraviti sve kako bi prošli kvalifikacije...

U razgovoru za Basketball.hr, izbornik Hrvatske Veljko Mršić osvrnuo se na još jedno uspješno izdanje Zadar Basketball Tournamenta koji je dobra prilika da se vide dobre euroligaške momčadi.

"U Zadru se uvijek osjećam lijepo. Ovo je jedan turnir koji okuplja jako dobre ekipe, znači jako puno, posebno kada naši klubovi ne sudjeluju u europskim natjecanjima, da mogu pogledati euroligaške momčadi. Efes koji je igrao finale lani i Himki koji ima velike ambicije."

Pred Hrvatskom su kvalifikacije za Eurobasket, a nakon toga i za Olimpijske igre. Ipak, primarno su u vidu kvalifikacije za Europsko prvenstvo jer si ne mogu dopustiti izostanak s još jednog velikog natjecanja.

"Daleko je još do toga, još devet, deset mjeseci. Tko će kakvu sezonu imati, u kakvoj formi? U drugom mjesecu imamo kvalifikacije za Eurobasket, to nam je primarni cilj. Ne smijemo si dopustiti izostanak i moram napraviti sve da prođemo kvalifikacije i oformimo momčad koja će dugo imati važnu ulogu na košarkaškoj karti svijeta."

Zadar ima zanimljiv roster, a nekoliko je igrača u programu reprezentacije.

"Zadar je napravio dosta promjena u odnosu na prošlu sezonu, samo su Vuković i Planinić ostali, ako se ne varam. Bilo je tu igrača iz Zadra koji su ovog ljeta bili u reprezentaciji. Vuković na Ljetnoj ligi, Uljarević i Palokaj na turniru u Kini, Junaković je povremeni član reprezentacije, Planinić je u U-20 selekciji, tako da ima zanimljiv roster, to je sasvim nova momčad i vidjet ćemo kakvu će imati sezonu", dodao je izbornik Hrvatske.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!