Tenis

Daniil Medvedev pregazio Bornu Ćorića u finalu turnira u St. Peterburgu

Branimir Korać • nedjelja, 22.09.2019.
Daniil Medvedev pregazio Bornu Ćorića u finalu turnira u St. Peterburgu
Foto: EPA

Daniil Medvedev pobjednik je ATP turnira u St. Peterburgu. U finalu je bio bolji od Borne Ćorića s glatkih 6:3, 6:1...

Prema formi i onom što trenutno prikazuje na terenu, Daniil Medvedev jedan je od najboljih igrača svijeta. Čovjek igra u zastrašujuće dobroj formi, a potvrdio je to i na turniru u St. Peterburgu gdje je do finala došao redom rušeći protivnike u dva seta. Borna Ćorić s druge strane se mučio i nikako nije uspio doći do lagane pobjede već je u svim mečevima ušao i u treći set.

U finalnom dvoboju nije bilo nikakve dvojbe. Ćorić je bio u podređenom položaju, teško se nosio s Medvedevim koji je igrao kao i dosad vrlo kvalitetan i precizan tenis. Malo toga je poklanjao, odlično je pohađao i na kraju je zasluženo slavio sa 6:3, 6:1.

U prvom setu Rus je stigao do breaka kod 2:2 kada je oduzeo servis Ćoriću, Borna je zatim kod 4:2 spasio ti break lopte, ali kod 5:3 dvije je spasio, no ne i treću.

Uzeo je Rus prvi set sa 6:3 i nastavio još bolje u drugom. Odmah je pobjegao na 5:0 te nije bilo nikakve dvojbe tko će na kraju slaviti.

Završilo je 6:3, 6:1 za Medvedeva koji Borni u cijelom meču nije dopustio nijednu break loptu. S druge strane Medvedev je imao čak 12 break lopti od čega ih je četiri iskoristio.

St. Petersburg Open, finale:
Daniil Medvedev (Rusija, 1) - Borna Ćorić (Hrvatska, 4) 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!