Automoto

Ferrari dominirao u Singapuru, Mercedes bez postolja

Jan Šneler • nedjelja, 22.09.2019.
Ferrari dominirao u Singapuru, Mercedes bez postolja
Foto: EPA

Na 15. ovosezonskoj utrci u Formuli 1, na Velikoj nagradi Singapura, do velikog slavlja stigao je Ferrari čiji su vozači došli do prva dva mjesta...

Tri pobjede na utrkama ove sezone je ostvario Ferrari i to na posljednje tri. Vidljiv je rast Ferrarija, a na današnjoj utrci na Velikoj nagradi Singapura do slavlja je došao Sebastian Vettel kojemu je to peta pobjeda u karijeri na ovoj utrci.

Treći put zaredom do pole-positiona stigao je Vettelov momčadski kolega Charles Leclerc, ali nije uspio stići do treće pobjede u nizu. Prestigao ga je upravo njemački vozač i to preko boksa što je na početku naljutilo Leclerca, ali se vidjelo u naknadnim izjavama kako se vozač Ferrarija primirio i iskazao sreću što je Ferrari došao do dva mjesta na postolju.

Što se tiče Mercedesa, tek drugi put ove sezone nisu bili na postolju Lewis Hamilton i Valtteri Bottas, vodeći dvojac u ukupnom poretku. Britanski vozač i ujedno glavni favorit za naslov već tri utrke ne zna za pobjedu i time mu se prednost polako topi. Ipak, Hamilton može biti miran jer još uvijek ima 96 bodova prednosti ispred Leclerca i 65 ispred Bottasa.

Formula 1, Velika nagrada Singapura:
1. Sebastian Vettel (Ferrari)
2. Charles Leclerc (Ferrari)
3. Max Verstappen (Red Bull)
4. Lewis Hamilton (Mercedes)
5. Valtteri Bottas (Mercedes)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!