Nogomet

Bjelica: "U zadnja dva mjeseca imao sam više individualnih razgovora nego u zadnje četiri sezone"

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.09.2019.
Bjelica: "U zadnja dva mjeseca imao sam više individualnih razgovora nego u zadnje četiri sezone"
Foto: FaH

Nenad Bjelica još jednom je poručio igračima kako nema popuštanja i da će svi oni koji ne budu igrali prema njegovim planovima, ostati bez prilike i minutaže...

Dan nakon što je Dinamo poražen u Varaždinu, a Nenad Bjelica i javno poručio igračima da ovakav pristup neće prolaziti, nije bilo potrebe za objašnjavanjem igračima svog postupka.

"Nije bilo posebnih razgovora u nedjelju nakon treninga, sve što sam im imao za reći, rekao sam u subotu u svlačionici, poruka je poslana i javno i o tome više nema razgovora. Samo je teren bitan, nema nikakvih poziva, pritisaka, to kod mene ne prolazi. Nije se lako nositi s uspjehom, neki jednostavno pomisle da se više ne trebaju dokazivati, da su se već pokazali i da trebaju igrati samo najveće utakmice. Toga nema i neće biti, na staroj slavi se ne živi. S jednim ili dvojicom takvih igrača se izboriš, ali problem je kada ih je više takvih", kaže Bjelica za Sportske novosti.

Bjelica smatra kako je Dinamo sada kvalitetniji nego što je bio prošle sezone i da nije problem rotirati.

"Mi smo kvalitetnija momčad nego prošle sezone, samo je pitanje glave i razmišljanja. Ako su neki od tih igrača prošle sezone bili dobri i kvalitetni, a sada nisu na toj razini, problem nije kvaliteta. Ako jedan naš igrač vrijedi i zarađuje više od čitavog Varaždina, onda mora biti i dovoljno kvalitetan da svlada taj Varaždin. Svi imaju ugovor s Dinamom i nigdje im u ugovoru ne piše koju bi poziciju trebali igrati ili koju ne bi igrali. Nigdje im ne piše da trebaju igrati samo Ligu prvaka, a ne prvenstvo i Kup. Kada su na terenu, moraju igrati i davati sve od sebeNeće se nitko igrati sa mnom i s Dinamovim imenom", dodaje Bjelica.

Bjelica je odlučan to promijeniti i kod njega neće biti popusta.

"Promijenit ću to i ukloniti njihove bubice. Nije bitno tko se kako zove i što je dosad napravio. Za moje odluke bit će važno jedino ono što vidim na terenu. Bilo kakvi pritisci ikoga sa strane samo će odmoći. Ako netko nije zadovoljan igranjem u HNL-u, ima drugih koji mogu igrati. Siguran sam da ću riješiti taj problem, znam da to mogu."

Bjelica dodaje kako je veći broj igrača tražio razgovore s njim.

"U zadnja dva mjeseca imao sam više tih razgovora nego u zadnje četiri sezone. Toga više nema i kod mene nema ulaska u svlačionicu. Postoje suprotni primjeri, igrači koji nisu bili u prvom planu, ali su šutjeli i radili i sada su važan dio momčadi. To je jedini put."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!