Nogomet

Na današnji dan: Luka Modrić uzeo nagradu za najboljeg igrača svijeta!

Matej Kačan • utorak, 24.09.2019.
Na današnji dan: Luka Modrić uzeo nagradu za najboljeg igrača svijeta!
Foto: EPA

Nakon maestralne sezone u kojoj je s Realom osvojio Ligu prvaka, a s Hrvatskom srebro na SP-u, Luka Modrić dana 24. rujna 2018. dobio je najveće individualno priznanje u svojoj karijeri...

Ako je ikad postojala rasprava o najboljem hrvatskom nogometašu ikad, ona je na današnji dan prije godinu dana zaključena. Nakon četiri Lige prvaka, srebra na Svjetskom prvenstvu te nagrade za najboljeg igrača istog Prvenstva, Luka Modrić je dobio i FIFA The Best nagradu za najboljeg igrača svijeta.

Modriću su u najužem izboru društvo pravili Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah, a Luka je nagradu odnio s 29% glasova trenera i kapetana. Kasnije iste godine će osvojiti Ballon d'Or te će tako postati prvi nogometaš nakon 11 godina koji je uzeo nagrade za najboljeg svjetskog nogometaša, a da se ne zove Ronaldo ili Messi. 2007. istu je čast imao Brazilac Kaka, a nakon toga slijedi dvopolna dominacija sve do Modrića.

Na istoj dodjeli u Londonu Hrvatska je imala još jednog predstavnika. U konkurenciji za najboljeg trenera 2018. godine hrvatski izbornik Zlatko Dalić bio je u najužem izboru, ali je ostao na trećem mjestu iza dva Francuza, Didiera Deschampsa i Zinedinea Zidanea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!