Nogomet

Osijek s "privremenim trenerom", Vuteksu ovaj dvoboj nagrada za trud

Branimir Korać • utorak, 24.09.2019.
Osijek s "privremenim  trenerom", Vuteksu ovaj dvoboj nagrada za trud
Foto: Pixsell

Osijek u šesnaestini finala Kupa gostuje u Vukovaru kod Vuteksa, jednog od dva vukovarska trećeligaša. Osječane će voditi privremeni trener Ivica Kulešević, a Vukovarci žele pružiti što bolji otpor, no nemaju nekih velikih iluzija...

Još jedan prvoligaš koji ovog utorka izlazi na travnjak u Kupu je Osijek. Osječani neće morati na dalek put, gostuju u Vukovaru gdje će igrati protiv Vuteks Sloge. Očekuje ih protivnik koji nije najbolje krenuo u Trećoj HNL, ali i Osijek je u svojevrsnoj krizi rezultata.

Nakon odlaska Dine Skendera s mjesta prvog trenera, momčad je privremeno preuzeo Ivica Kulešević koji će voditi Osijek do dolaska novog trenera, uključujući i u ovom susretu.

"Naš je glavni cilj proći u sljedeći krug i to moramo ispuniti. Mi sa svojim ambicijama osim u prvenstvu želimo biti uspješni i u Kupu te prolazak u sljedeći krug natjecanja moramo ostvariti. Što se sastava tiče, nema potrebe za nekim intervencijama, to su sve redom kvalitetni igrači kojima je malo stalo u zadnje vrijeme, ali to je samo izostanal sreće", smatra Kulešević.

Protivnik je Vuteks Sloga, trećeligaš koji je svjestan kako je Osijek ipak prevelik zalogaj.

"Nama je ovo nagrada za sav rad i trud te bi to trebala biti poslastica kako za igrače, tako i za cijeli grad Vukovar. Navijači će imati priliku pogledati Osijek, očekivanja naravno nisu velika, ali ovo nam je velika prilika za odigrati utakmicu s velikim protivnikom", kaže trener Saša Berarević za Sportnet.

Osijek je tu veliki favorit, a domaćin će pružiti sve od sebe.

"Realno sve se njih pita u ovom susretu, a na nama je da probamo pružiti sto posto. Imamo problem jer nam je ovo već osma utakmica u kratkom razmaku, Treća HNL je malo velik zalogaj za nas", kaže Berarević i pojašnjava:

"Nisam zadovoljan ni bodovima ni stanjem na tablici, ali to je možda realnost u kojoj se nalazimo. Nismo bili u mogućnosti pojačati se, ostali smo bez nekih igrača i sada smo tu gdje jesmo. Probat ćemo ostati u društvu trećeligaša."

Susret u Vukovaru počinje u 15:30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!