Nogomet

VIDEO: Dva gola Luke Bobičanca, Luka Menalo i Ante Vukušić asistirali za visoku pobjedu Olimpije

Mihaela Bradovski • srijeda, 25.09.2019.
VIDEO: Dva gola Luke Bobičanca, Luka Menalo i Ante Vukušić asistirali za visoku pobjedu Olimpije
Foto: Pixsell

Mura i Olimpija nastavili su niz neporaženosti u slovenskom prvenstvu. Mura je remizirala u gostima kod Brava, a Olimpija je također na gostovanju bila uvjerljiva protiv Domžala...

Slovenci su ovu srijedu iskoristili za odigravanje prvenstvenog kola, na rasporedu je 11., a odrađena su dva susreta. Olimpija je u gostima slavila kod Domžala čak 4:1, a Mura je u gostima remizirala s Bravom 3:3.

Nakon što je u prošla tri kola uzela sedam bodova, Mura je povela u Celju golom Mulića, ali domaćin je u 38. minuti poravnao preko Matka, a onda u prvih deset minuta drugog dijela došao do preokreta i poveo s 3:1.

Gosti se nisu predali i vratili su se u utakmicu. U 64. minuti Šušnjara je ubacio s lijeve strane, a Luka Bobičanec bio je u naletu i glavom zakucao loptu u mrežu. Petnaestak minuta kasnije ponovno je precizan Bobičanec, na odbijenu loptu natrčao je s desne strane kaznenog prostora i pospremio je u mrežu.

U sudačkoj nadoknadi gosti su mogli okrenuti rezultat, dosuđen je slobodni udarac na 18 metara, no Bobičanec šalje loptu u živi zid, a u nastavku akcije Gril sjajno brani udarac Mulića.

Kod domaćina Ante Vrljičak odigrao je cijelu utakmicu, a kod gostiju svih 90 minuta na travnjaku su bili Matko Obradović, Luka Bobičanec i Marin Karamarko dok je Andrija Bubnjar igrao do 59. minute.

Olimpija je učvrstila vodeću poziciju pobjedom u gostima kod Domžala 4:1. Ljubljančani igraju vrlo dobro i ove sezone u 11 kola upisali su sedam pobjeda i samo jedan poraz.

Poveli su u 16. minuti golom bivšeg igrača Slaven Belupa Stefana Savića kojem je briljantno petom asistirao Luka Menalo povratnik nakon odrađene suspenzije zbog dobro poznatog isključenja u Kupu.

U 29. minuti Svetlin je lijepo pogodio za 1:1, ali na odmor se ipak otišlo s prednosti Olimpije. Ante Vukušić je asistirao, a Endri Cekici krasno pogodio s više od 20 metara.

U drugom poluvremenu Ljubljančani su dodatno povećali prednost. U 61. minuti još jedan krasan pogodak i opet Stefan Savić da bi u 74. minuti Lupeta zabio iz blizine nakon ubačaja Dinamovog igrača na posudbi u Olimpiji Luke Menala.

Kod Domžala Tonći Mujan igrao je od 71. minute, a kod Olimpije Ante Vukušić do 72.

Slovensko prvenstvo, 11. kolo:
Bravo - Mura 3:3
Domžale - Olimpija 1:4

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!