Rukomet

Šoštarić: "Samo glupani mogu tvrditi da je Island slab"

Mihaela Bradovski • petak, 27.09.2019.
Šoštarić: "Samo glupani mogu tvrditi da je Island slab"
Foto: FaH

Hrvatske rukometašice odigrale su svoju najbolju utakmicu u dugo vremena i potpuno su razbile Island kojeg su ostavile na nezamislivih samo osam golova (29:8)...

Izbornik Nenad Šoštarić mogao je biti samo zadovoljan. Hrvatska je na tragu onog kako od nje i želi da izgleda.

"Rezultat je malo neočekivan, ali uložili smo puno energije, imali smo i odlične obrane vratarki te iz toga puno kontranapada koji su nam osiguravali put prema visokoj pobjedi. Iznenadili smo ih potpuno s plitkom formacijom i zatvaranjem pivota i krila, tu smo se kockali s njihovom vanjskom linijom. No Island nije mogao prilagoditi svoju igru, tu su se priključile naše vratarke i bilo je to lijepo za gledati", kaže izbornik Šoštarić za Sportske novosti.

Šoštarića je posebno razveselila igra u obrani gdje je Hrvatska izgledala vrhunski.

"Vanjsku liniju smo im zaustavljali izlascima do devet metara, imali smo jako dobru bočnu pokretljivost. Imamo još puno prostora za rad u napadu na punu zonu, treba uštimati neke sitnice, ali ovo u Osijeku bilo je stvarno lijepo. Moramo biti svjesni da je ovo tek prvi korak. Imali smo i navijače uz sebe, ljudi su došli u velikom broju i nisu bili kazališna publika, svaka im čast."

Hrvatska u nedjelju igra drugu utakmicu skupine, gostovat će u Turskoj koja je izgubila na startu u Francuskoj 38:17.

"Treba voditi računa o tome da je Francuska na poluvremenu vodila samo 15:9. Moramo biti oprezni jer igramo u gostima, ovdje nam je najbitnija pobjeda, a ne s koliko ćemo razlike slaviti. Nekoliko puta pogledat ću snimku Francuske i Italije pa ćemo na osnovu toga posložiti taktiku. Islanđanke su tehnički bolje i školovanije, ali energija im je tu negdje. Island smo razbili zato što smo odigrali sjajnu utakmicau, a samo glupani mogu tvrditi da je Island slab. Kod kuće je svladao Španjolsku i zabio joj je 32 gola, a u gostima joj je zabio 25."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!