Nogomet

Barišić: "Uvijek sam znao da imam kvalitetu i mislim da je Gerrard to razumio"

Petar Jenjić • subota, 28.09.2019.
Barišić: "Uvijek sam znao da imam kvalitetu i mislim da je Gerrard to razumio"
Foto: FaH

Borna Barišić kazao je kako mu nije bilo lako dolaskom u Rangerse na prilagodbu na škotski nogomet, ali da je s vremenom ipak uspio te da mu je samopouzdanje puno više...

Razgovor za škotski "The National" odradio je igrač Rangersa Borna Barišić kojem je trebalo vremena za prilagodbu, ali ipak je uspio doći do izražaja i pokazati što zna.

"Veliki mi je problem bio što sam imao stalno ozljede. Nije se bilo lako prilagoditi na škotski nogomet, igrati svaka tri dana. U Hrvatskoj sam igrao jednom tjedno. Igrati svaka tri dana u visokom intenzitetu je puno drugačije. Kada se ozlijedite drugi put, treći put ne možete više sve pohvatati."

Trebalo je vremena da stvari dođu na svoje, ali Steven Gerrard vjerovao je u njega.

"Nije lako kada slušate ljude kako pričaju, kada čujete priče o sebi. Ja sam uvijek znao da imam kvalitete i da su, u tim trenucima, najveći problem bile moje fizikalije. Kada se ozlijedite u ovoj ligi, nije se ako vratiti jer trebate biti na vrlo visokoj razini. Mislim da je trener to razumio, ali problem je što je ovo profesionalni nogomet i ne bi trebalo biti izlika. Nije mogao doći i reći: "On je došao iz Hrvatske, možda još nije spreman." Svi mogu reći što žele, kritika je normalna u nogometu. Ljudi kritiziraju Ronalda i Messija, to je normalna stvar. Puno mi je navijača poslalo poruke podrške i ovime im želim zahvaliti."

"U ovoj predsezoni nisam se uopće odmarao, samo sam se pobrinuo da se vratim spreman. Otada je moje samopouzdanje raslo sve više i više. Sada kada usporedim ranije rezultate, razlika je velika. Osjećam se dobro. Cijelu prošlu godinu znao sam da sam dobar igrač, samo fizički nisam bio na razini."

Hrvatski nogometaš pokazao se u jako dobrom svjetlu protiv Feyenoorda prošlog tjedna i sada je spreman pomoći momčadi protiv Young Boysa u gostima.

"Uzeti tri boda Feyenoordu, koji je po mom mišljenju jako dobra momčad, učinilo me jako sretnim. Mislim da je vrlo važno što smo dobro počeli zbog samopouzdanja. Ne znam je li to bila moja najbolja utakmica, ali istina, uživao sam", dodao je Barišić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!