Košarka

Dražen Anzulović i Tomislav Zubčić donijeli Jeniseju povijesnu pobjedu protiv CSKA

Branimir Korać • subota, 28.09.2019.
Dražen Anzulović i Tomislav Zubčić donijeli Jeniseju povijesnu pobjedu protiv CSKA
Foto: Pixsell

Veliko iznenađenje na samom startu VTB lige. U drugoj utakmici u novoj sezoni Jenisej je svojoj dvorani svladao moskovski CSKA 80:71...

Nikada u povijesti VTB lige Jenisej nije uspio doći do pobjede protiv moskovskog CSKA. 14 puta su se susreli i 14 puta slavili su Moskovljani i to čak 13 puta dvoznamenkastom razlikom. Zadnji put Jenisej je svladao CSKA još u ruskom prvenstvu 2010. godine nakon čega su se nizali visoki porazi.

Sve do ove subote kada je momčad iz Krasnojarska šokirala CSKA i pokazala Dimitrisu Itoudisu da ima još dosta posla ako Moskovljani misle ispuniti visoke ambicije.

Čovjek koji je prekinuo taj niz od ukupno čak 18 uzastopnih pobjeda CSKA protiv Jeniseja je Dražen Anzulović, bivši hrvatski izbornik koji ove sezone vodi Ruse.

Da bi se moglo dogoditi iznenađenje postalo je jasno u završnici prve i početkom druge četvrtine kada je Jenisej napravio seriju čak 17:0 i poveo 28:14.

Uspjeli su se Moskovljani približiti, ali nova serija 11:2 na početku zadnje dionice koju su tricama otvorili Tomislav Zubčić i Davion Berry pokazala se presudnom. Domaćin je do kraja držao prednost i došao do velike pobjede.

"Znali smo da igramo protiv najbolje europske momčadi i da moramo odigrati svoju najbolju utakmicu i na teren pretočiti sve ono što radimo na treninzima", rekao je nakon susreta Anzulović, a Itoudis je dodao: "Čestitke mom prijatelju Anzuloviću, bili su bolji i zasluženo su slavili. Imali smo svoje trenutke, ali ova utakmica potvrdila je da nismo dovoljno zajedno da bi se zvali momčad. Ovdje smo naučili lekciju, analizirat ćemo ovu utakmicu i biti bolji."

Berry je kod Jeniseja ubacio 23 poena (5/8 trica), a Zubčić za 31 minutu 18 poena (1/6 za dva, 4/9 za tri, 4/4 slobodna) uz pet skokova. Dustin Hogue dodao je 11 poena i deset skokova.

Kod CSKA po 12 poena ubacili su Janis Strelnieks i Darrun Hilliard, Mike James dodao je 11 poena, pet skokova i pet asistencija, a Nikita Kurbanov deset poena i pet skokova.

VTB liga:
Jenisej - CSKA 80:71

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!