Automoto

Ferrari sam sebe "sabotirao", Hamilton uzeo pobjedu u Rusiji

Petar Jenjić • nedjelja, 29.09.2019.
Ferrari sam sebe "sabotirao", Hamilton uzeo pobjedu u Rusiji
Foto: EPA

Lewis Hamilton pobjednik je Velike nagrade Rusije čime je prednost u ukupnom poretku povećao na 73 boda. Od utrke je morao odustati Sebastian Vettel zbog problema s bolidom...

Utrka u Rusiji donijela je nova uzbuđenja, ali i pobjedu Lewisa Hamiltona. Međutim, nije se tako činilo u prvom dijelu utrke. Sebastian Vettel preuzeo je vodstvo ispred Charlesa Leclerca odbijao poslušati taktiku i prepustiti vodeću poziciju momčadskom kolegi.

Nakon prvog stajanja u boks morao je i odustati od utrke zbog problema s motorom, a to je najbolje iskoristio Hamilton koji je novom pobjedom stigao do 73 boda prednosti u ukupnom poretku.

Odmah na početku utrke bilo je itekako zanimljivo jer je Vettel prestigao Leclerca i stigao u vodstvo. Iako se činilo kako je napravljen dogovor da Nijemac prepusti prvu poziciju, to se nije dogodilo.

Vozio je Vettel sve brže, a prednost je polako rasla. Od riječi kako će prepustiti prvu poziciju, ipak od toga nije bilo ništa. Nakon prvog stajanja u boks, Vettel je očekivano pao u poretku, ali ispao iz utrke zbog problema s motorom.

Iskoristio je to Hamilton, preuzeo vodstvo te ga sačuvao do kraja. Do drugog mjesta s +3.829 stigao je Valtteri Bottas, dok je Leclerc na kraju završio treći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!