Nogomet

Burić: "Imamo razloga biti ljuti, moramo neke stvari popraviti"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.09.2019.
Burić: "Imamo razloga biti ljuti, moramo neke stvari popraviti"
Foto: Pixsell

Hajduk nije uspio doći do pobjede u Puli. Većim dijelom susreta bio je dominantan, ali u jednom trenutku u drugom poluvremenu je pao i Istra je to znala iskoristiti. Damir Burić bio je vrlo ljut takvim nastupom Splićana...

Damir Burić nije bio zadovoljan nakon što je Hajduk remizirao 1:1 u Puli. Imao je dosta prigovora na nastup svojih igrača.

"Gledatelji su mogli vidjeti zanimljivu utakmicu gdje smo mi bili bolji u prvom dijelu i dobro ušli u drugi dio i onda iz neobjašnjivih razloga jednostavno smo prepustili Istri posjed i prilike. Nismo bili aktivni, ušli smo u pasivnu fazu i napravili neke naivne greške jer kada se igrač ozlijedi moramo napraviti sve da se igra prekine, a ne da igramo s igračem manje i upravo u toj fazi Istra daje gol. Pokazali smo tu naivnost. Ovo je za nas jako razočaravajuća večer, to je za nas jednostavno nedovoljno i moramo analizirati i popraviti igru."

U završnici susreta s travnjaka je izašao Filip Bradarić, ali Burić smatra da Hajduk tu nije puno izgubio jer je Stanko Jurić odradio dobar posao.

"Bradarić je imao žuti karton i osjećao je bolove pa je morao izaći. Mi smo u sredini terena svejedno sa Stankom imali igrača koji je u zadnjoj sekundi imao zicer. Večeras puno toga nije nama išlo u prilog, nismo bili na nivou. Čestitke Istri na bodu, a mi moramo puno raditi."

Burić nije zadovoljan nizom odluka svojih igrača, a problemi u trening procesu zbog kup gostovanja u Petrinji jedan su od mogućih razloga, smatra trener.

"Imamo situaciju kada nam je sve lijevo otvoreno, a mi odigramo desno. Bilo je dosta situacija gdje smo mi imali kontre i polukontre kod 1:0, a nismo ih kvalitetno odigrali. Moram reći da mi ovaj tjedan nismo kvalitetno trenirali i možda je to jedan od razloga. Imali smo dvije momčadi, jedna je igrala kup, druga je ostala kod kuće. Za sve postoje razlozi, sad ćemo ovo dobro i pametno analizirati, pronaći stvari koje nisu bile dobre i to popraviti već protiv Varaždina."

Pohvale je zaslužio Marin Jakoliš koji je bio vrlo aktivan.

"Jakoliš je imao dosta dobrih akcija, bio je vrlo aktivan, imao je određene situacije pred golom i bio je permanentna opasnost za momčad Istre. Možemo reći da je odigrao dobru utakmicu."

Igru iz prvih 60 minuta smatra vrlo dobrom i želi je preslikati na cijeli dvoboj.

"Problem je u zadnjih 25 minuta. Trebali smo se drugačije postaviti na terenu što se tiče organizacije i zatvaranja. Istra je pokušavala i kroz prvo i drugo poluvrijeme jednako, samo što u prvom poluvremenu Hajduk nije ništa dopuštao, dominirao je, bio je siguran, jak, kvalitetan i ja želim takvog Hajduka vidjeti 95 minuta, a ne 60. Ovako si nezadovoljan, ljut si. Imamo razloga biti ljuti, moramo neke stvari popraviti."

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!