Košarka

Hezonja: "Ovaj dres nosim zbog Dražena, pokušat ću napraviti ono što on nije mogao"

Branimir Korać • utorak, 01.10.2019.
Hezonja: "Ovaj dres nosim zbog Dražena, pokušat ću napraviti ono što on nije mogao"
Foto: EPA

Mario Hezonja predstavljen je na druženju s medijima, progovorio je o dolasku u Portland, odnosu s Jusufom Nurkićem i Draženovom broju 44 koji je izabrao...

Mario Hezonja od ove sezone nosit će dres Portland Trail Blazersa. Nakon odlaska iz Knicksa, javili su se Blazersi, a Hezonju tamo čeka poznato lice, Jusuf Nurkić.

"On je moj veliki prijatelj. U dobrim smo odnosima već godinama, još puno prije NBA lige. Pravi smo prijatelji, jedno vrijeme bili smo i susjedi, on je dio moje obitelji. I prije mi je puno pomogao, bio sam još u Barceloni kada je on draftiran pa sam ga stalno zivkao, ispitivao kako je... Kada sam došao ovdje dao mi je puno kontakata, a ovdje je jaka zajednica naroda iz naše regije što je sjajno."

Hezonja nije bio u pobjedničkim momčadima otkako je stigao u NBA ligu, sada je napokon u jednoj takvoj.

"Zanimaju me pobjede. Nisam to baš puno puta osjetio u zadnje četiri godine. U Barceloni je sve bilo podređeno pobjedama, ovdje je bilo drugačije. Napokon sam u sjajnoj momčadi s izvrsnim igračima, karakterima. Neil nam je rekao da su u Portlandu vrlo oprezni u dovođenju igrača i to se vidi. Obično ne komentiram prvih nekoliko mjeseci takve stvari, ali u cijelom okruženju mogu reći da sam napokon sretan."

Hezonja nema ništa protiv igranja i na poziciji četvorke, a s Portlandom je imao kontakte i dok je bio u Orlandu.

"Razgovarali smo i o toj poziciji krilnog centra, nakon moje rookie sezone postao sam puno veći pa su me stavili na četvorku, a s mojom kontrolom lopte i šutom mislim da mogu raširiti reket, Dame i CJ ne bi se toliko morali mučiti s loptom i bili bi svježiji kroz utakmicu."

"Zvali su me ranije, ali već sam išao prema New Yorku. Ta priča je bila predobra i htio sam to iskusiti, ali neću to više komentirati. Znam da ovo momčad za mene i da se savršeno u nju uklapam."

Nurkić ima sjajan odnos ne samo s Marijem, nego i s njegovim ocem.

"S 15 godina otišao sam u Barcelonu, a on je došao u Zagreb igrati za Cedevitu. Ona su on i moj otac ispijali kave i gledali zajedno moje utakmice. Puno su razgovarali, otac mi je slao slike s njim. Nakon što mi je završila sezona vratio sam se u Zagreb i tu smo stalno bili zajedno."

U Orlandu mu nije bilo jednostavno, ali puno toga je naučio.

"Nikada nije bila stvar u samopouzdanju. Te godine su mi pomogle da postanem igrač kakav sam danas. Draftiran sam u vrhu kao šuter za kojeg nitko nije znao, a sada sam krilni centar većih proporcija. Srećom imao sam uz sebe sjajne veterane koji su mi govorili stvari koje moram znati, a ne one koje volim čuti. Nije bitno igraš li ili ne, moraš svoje napraviti u svlačionici prije i poslije utakmice, prvi doći na teren..."

Za kraj broj 44, izabrao ga je zbog Dražena Petrovića.

"Ovaj dres nosim zbog Dražena i zbog svega što je napravio za Hrvatsku. Hrvatski navijači su sjajni, ovo je za njih, ali najviše za Dražena. Igram u istom klubu s istim brojem koji je nosio kada je došao ovdje. On je više nego istinska legenda za nas u Hrvatskoj i pokušat ću napraviti ono što on nije mogao."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor01.10.2019. u 11:49
    a kada ćeš pokušati napraviti nešto za Hrvatsku reprezentaciju??
    qvestor