Nogomet

Guardiola: "Dinamo je igrao jako dobro u obrani, zaslužuje puno kredita i zato je to bila velika bitka"

Branimir Korać • srijeda, 02.10.2019.
Guardiola: "Dinamo je igrao jako dobro u obrani, zaslužuje puno kredita i zato je to bila velika bitka"
Foto: EPA

Pep Guardiola nije bio miran sve dok Phil Foden u sudačkoj nadoknadi nije zabio za 2:0. Dinamo je igrao dosta zatvoreno, ali Guardiola je imao pohvale za Modre...

Manchester City igrao je strpljivo, čekao je na priliku, kružio oko kaznenog prostora Modrih i na kraju ju je i dočekao. Pep Guardiola objašnjava zašto je City igrao na ovaj način i hvali igrače hrvatskog prvaka.

"Mi nemamo igrače koji su jaki u skoku da možemo nabacivati. Igramo na ovaj način jer imamo igrače koji su vrlo kvalitetni na malom prostoru. Bilo je dobro, ali oni su se sjajno branili, čak i kod gola branič je bio na lopti, bili su jako dobri. Nisam očekivao da će igrati toliko duboko i nisu imali udarac na gol osim nakon jednog ili dva prekida. Međutim ono što su odrađivali na drugom kraju terena bilo je jako dobro. Dobivali su duele i bili vrlo koncentrirano. Zaslužuju puno kredita i zato je to bila nevjerojatna bitka."

Drugi pogodak za domaćina postigao je Phil Foden čije je kvalitete svjestan i Guardiola.

"Phil ima sjajnu završnicu i napravio je veliki korak naprijed. Jako mi ga je žao, zaslužuje igrati više minuta, siguran sam da će nam pomoći u budućnosti."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!