Nogomet

Varaždinski dvoboj u polufinalu Kupa ŽNS: "Varaždin je apsolutni favorit, naš prolaz bio bi senzacija"

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 02.10.2019.
Varaždinski dvoboj u polufinalu Kupa ŽNS: "Varaždin je apsolutni favorit, naš prolaz bio bi senzacija"
Foto: Pixsell

Gradski rivali Varaždin i Varteks susrest će se u četvrtfinalu Kupa ŽNS-a. Prvoligaš Varaždin veliki je favorit...

Nakon što je u prvenstvu Treće HNL Sjever remizirao s Tehničarem 3:3 nakon što je vodio 2:0 i 3:1, Varteksu sada slijedi Kup ŽNS-a, njegovo četvrtfinale gdje će igrati protiv Varaždina.

Trener Želimir Orehovec osvnruo se na dvoboj protiv Tehničara i žali što iz njega nije izvučeno više.

"Dva dana nakon utakmice i osvojenim bodom teško je reći jesmo li osvojili taj bod ili izgubili dva. Bila je to kvalitetna utakmica za ovaj rang takmičenja gdje su obje ekipe išle na pobjedu. Poluvrijeme smo odigrali bez greške, sve do sudačke nadoknade kada smo primili naivan gol i nakon vodstva 2:0 vratili goste u život. Drugo poluvrijeme unatoč pritisku gostiju uspjeli smo povisiti vodstvo na 3:1. U tom periodu igre igrali smo na kontre i imali meč loptu i zicer preko Skolibera tepriliku da tako zaključimo utakmicu. No, nismo zabili i onda su počeli problemi za nas do kraja. Iako su gosti pritiskali, mi smo na postavljenu obranu primili gol i zabili si autogol u pet minuta. To je segment igre s kojim sam nezadovoljan", ističe Orehovec za Varteksovu stranicu.

Slijedi Varaždin, a u tom susretu Varteks je u ulozi potpunog autsajdera, tvrdi trener.

"Varaždin je apsolutni favorit i naš prolaz bio bi senzacija. No u nogometu se događaju i takve stvari i jedino je sigurno da ništa nije sigurno. Mora se poklopiti puno stvari da slabiji pobjedi boljeg, ali ono što ja tražim od svoje ekipe je da odigra ono što mi u ovom trenutku možemo i znamo. Ništa više i ništa manje. Imamo probleme s ozlijeđenim igračima i s onima koji na taj dan rade, ali ne kukamo i oni koji istrče na Slobodi sigurno će dati sve od sebe."

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!