Nogomet

Nije to samo tako: Anderlecht doveo trenera profesionalca, Kompany se koncentrira na igru

Branimir Korać • četvrtak, 03.10.2019.
Nije to samo tako: Anderlecht doveo trenera profesionalca, Kompany se koncentrira na igru
Foto: EPA

Preuzimanje ionako kvalitetom uzdrmanog Anderlechta možda se i nije pokazalo najpametnijom odlukom koju je Vincent Kompany mogao donijeti. Bivši kapetan Manchester Cityja nije više trener/igrač Anderlechta, div iz Bruxellesa zaposlio je Franka Vercauterena...

Frank Vercauteren novi je trener Anderlechta. Nakon devet odigranih kola Anderlecht je tek na 13. mjestu ljestvice belgijskog prvenstva sa svega šest osvojenih bodova.

Momčad su tijekom ljeta preuzeli Vincent Kompany i Simon Davies, Kompany je napustio Manchester City kako bi mogao preuzeti ulogu igrača/trenera u Anderlechtu, ali na kraju to baš i nije ispao najsretniji izbor.

Tijekom rujna Kompany je shvatio kako tako stvari ne funkcioniraju u vrhunskom nogometu i prepustio je Daviesu sve aktivnosti vezane uz momčadi i igru na dan utakmice kako bi se mogao koncentrirati na nastupe. Davies je vodio brigu o taktičkim i igračkim izmjenama, dok je Kompany bio na travnjaku, ali nije bilo nekih promjena.

Epilog je sljedeći: Anderlecht je nakon devet kola 13. sa šest osvojenih bodova, jednom pobjedom teškom mukom 1:0 protiv Standarda, tri remija i pet poraza uz gol razliku 6:11.

Otkaz je dobio tehnički direktor Frank Arnesen, Simon Davies ostaje kao pomoćni trener, a Kompany samo kao igrač. Ulogu prvog trenera preuzima Frank Vercauteren s kojim će Kompany usko surađivati i dodatno učiti neke stvari.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!