Nogomet

Burić: "Varaždin je pokazao koliko je neugodan, Perković radi dobar posao"

Petar Jenjić • petak, 04.10.2019.
Burić: "Varaždin je pokazao koliko je neugodan, Perković radi dobar posao"
Foto: Pixsell

Trener Hajduka Damir Burić najavio je utakmicu protiv Varaždina kojeg ne treba gledati bodovno jer je pokazao zrelost i koliko je neugodan...

Hajduk u subotu od 15 sati igra na Poljudu protiv Varaždina, a trener Damir Burić kazao je kako će igrati u najjačem sastavu te se osvrunuo na jačinu lige u kojoj i favoriti gube utakmice.

"Navijačima možda jest, nama nije poremetilo plan rada. Nadam se da će nas navijači doći podržati u velikom broju. Malo je igrača načeto, ali igrat ćemo u najjačem sastavu. Ove godine liga je jaka i izjednačena. Veliki favoriti gube utakmice. Možemo očekivati težak dvoboj, Varaždin je pobijedio Dinamo. Moramo se nositi sa situacijom da smo stalno prvi, da smo mi ti koje love. To je drugačija situacija nego ranije. Momci se moraju nositi s tim pritiskom. Ova utakmica protiv Varaždina bit će prilika pokazati koncentraciju, dominaciju i realizaciju."

Nakon Istre i remija u Puli očekivano je bilo nezadovoljstva.

"Čekaš intervju nekoliko minuta, a stalno primaš uvrede od domaćih navijača. To se može dogoditi, ponekad ih ne možeš progutati, nisu bile objektivne. Protiv Istre smo bili s igračem manje, jedan-dvojica igrača to nisu vidjela i primimo gol. Taj nas gol dovodi i situaciju da smo nervozni, a protivnik se digne. Ne možemo reći da smo bili odlični, ali isto tako Istra do gola nije stvorila priliku. momčad je to vidjela, dobro smo to analizirali, bilo je dosta samokritike. Želimo više, momčad pokazuje dobru reakciju, to je najvažnije."

Ivan Bulos startat će na klupi, a Hajduk ima priliku upisati šestu pobjedu zaredom kod kuće. Momčad se nastoji izolirati od kritika i medijskih napisa.

"Kritike nas jačaju, posebno mene. Najjači sam, imam puno iskustva. Treba znati iz kojeg smjera puše vjetar. Kad vidim kako se radi u klubu, od čistačice do predsjednika vidim duh, zajedništvo. To nam je vodilja. To što nekom ne odgovara nešto, ja ne mogu pomoći. Činjenica je da smo nakon dugo vremena prvi i kažem vam bit ćemo još biti prvi. To je jedino što mogu reći."

Hajduk će nakon ove utakmice otići na Brač gdje je uvijek "punio baterije". Protiv Varaždina očekuje se slična taktička postavka.

"Imamo dosta igrača u kadru koji nisu u stanju odigrati cijelu utakmicu. Moramo se dobro balansirati, vidjeti u kakvom pravcu se odvija utakmica. Imamo više mogućnosti i alternativa. Bili bismo sretni kada bismo neke stvari od početka promijenili, no nismo u stanju. Neki igrači mogu igrati 45 ili 60 minuta."

"Svaku utakmicu moramo pobijediti, posebno protiv lakših protivnika. Varaždin je pokazao koliko je neugodan, Perković radi dobar posao. Ne treba gledati bodovno. To nam je ispit zrelosti, kakvi smo u smislu organizacije. Vjerujem u našu ekipu, na dosta smo utakmica pokazali dominaciju i kontrolu. Meni je najvažnije što ja vidim, a vidim dosta toga dobrog", dodao je Burić.

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!