Košarka

Pacersi u produžetku okrenuli Kingse u povijesnoj utakmici

Matej Kačan • petak, 04.10.2019.
Pacersi u produžetku okrenuli Kingse u povijesnoj utakmici
Foto: EPA

Sjajnu i uzbudljivu utakmicu gledali smo u prvom ikad NBA susretu u Indiji. Indiana Pacersi su nakon velikog povratka pobijedili u produžetku Sacramento Kingse s 132:131 te su tako ispisali povijest...

Svoju NBA predsezonu su otvorili košarkaši Indiana Pacersa i Sacramento Kingsa, a njihov susret će ostati zauvijek upisan u povijesne knjige. NBA već godinama radi agresivnu ekspanziju na istočna tržišta, a sada je red došao na prvu NBA utakmicu u Indiji ikad.

U Mumbaiju su Pacersi i Kingsi postali prve američke profesionalne ekipe u bilo kojem sportu koje su odigrale susret u Indiji. Na parketu smo vidjeli pravu predsezonsku utakmicu s puno trke, grešaka i poena, a u igri bez jakih obrana bolje se snašla mladost Kingsa.

Bekovi Kingsa vođeni mladim trenerom Lukeom Waltonom su nadareni za haklanje, a to su Fox, Hield i Bogdan Bogdanović pokazali u iznimno efikasnom prvom poluvremenu. Od starta su nametnuli brz ritam te su u prvom poluvremenu postigli čak 72 poena.

U prvom poluvremenu smo vidjeli i implementaciju jedne novosti u pravilima. Naime, NBA ove sezone testira mogućnost da treneri imaju pravo osporiti jednu sudačku odluku po susretu ako u trenutku osporavanja imaju na raspolaganju minutu odmora. Tako svaki trener jedan od raspoloživih time-outova može iskoristiti za pozivanje pregleda snimke.

Pacersi će se kroz sezonu više oslanjati na obranu i disciplinu pa im ovakav tip utakmice nikako nije pasao. Kingsi su pobjegli na čak 21 razlike sredinom druge četvrtine, ali Jeremy Lamb svojim napadačkim talentom inicira povratak. Već su Pacersi mislili da su košem Douga McDermotta tri sekunde prije poluvremena smanjili razliku na jednoznamenkasti broj, ali Yogi Ferrell tricom sa svoje polovice postavlja 72:59 za Kingse na velikom odmoru.

Čim su Pacersi uspjeli limitirati igru na ispod 60 poena u četvrtini, a Kingse na 25 poena, odmah se pokazalo kako je Indiana ozbiljna ekipa i bez Oladipa. Sabonis je zabijao ispod koša, priključio se i Warren pa uz dobru obranu Indiana smanjuje na minus pet pred posljednju dionicu igre.

U posljednjoj četvrtini igralo se većinom koš za koš, ali su Kingsi predvođeni Hieldom održavali prednost. Ipak, na kraju četvrtine Pacersi se vraćaju te T.J. Warren tricom postavlja 118:118 i šalje susret u produžetak. Ključ za Pacerse bilo je zadržavanje Kingsa na 21 poenu u posljednjoj četvrtini, opet je u povratku presudila dobra obrana Indiane.

Produžetak s dvije trice otvaraju Warren i Malcolm Brogdon, a kasnije se utakmica pretvara u nadigravanje Warren-Hield. U takvoj postavci kao pobjednik je izašao Warren sa svojim Pacersima za potpuni preokret i veliku pobjedu 132:131.

Warren je pokazao da će biti dostojni nasljednik Bojana Bogdanovića na boku Pacersa predvodeći Indianu s 30 poena. 20 je dodao Lamb, a posebno nadahnutu svestranu partiju pružila je još jedna ovoljetna akvizicija Pacersa, Malcolm Brogdon s 15 poena, šest skokova i čak 14 asistencija.

Kod poraženih Kingsa prednjačio je Hield s 28 poena dok je Barnes dodao 21.

NBA, predsezona:
Indiana Pacers - Sacramento Kings 132:131 (118:118)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!