Nogomet

Dalić: "Nemamo veliku bazu, treba biti strpljiv, promijenilo se dosta toga nakon Rusije"

Petar Jenjić • subota, 05.10.2019.
Dalić: "Nemamo veliku bazu, treba biti strpljiv, promijenilo se dosta toga nakon Rusije"
Foto: FaH

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić kazao je kako je glavni cilj plasman na Europsko prvenstvo te dodao kako polako rade na smjeni generacije koja se mora dogoditi jer je malo tko nakon Svjetskog prvenstva nastavio na istoj razini...

Pred Hrvatskom su dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Mađarske i Walesa, a izbornik Zlatko Dalić ističe kako je glavni cilj, naravno, plasman.

"Imamo svoj cilj, a to je Europsko prvenstvo. Kako doći do njega manje je važno, ali je od iznimne važnosti što prije skupiti 15, 16 bodova kako bismo osigurali plasman. To je moj cilj."

Dosta se igrača potrošilo na Svjetskom prvenstvu i nisu na istoj razini kao i tada.

"Od toga je prošlo više od godinu dana i malo tko je nastavio na istoj razini. No, polako se vraćamo. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Slovačke, podbacili protiv Azerbajdžana. To je bila moja greška, nisam bio pravi, nisam reagirao na vrijeme. Dolaze Mađari koji su nas dobili u Budimpešti. Bit će to velika utakmica u Splitu pred prepunim stadionom, a zatim odlazimo u Wales. Budemo li pravi možemo obje utakmice dobiti i riješiti pitanje plasmana na Europsko prvenstvo."

Dolaze neki novi igrači, a smjena generacije ipak se mora dogoditi, prije ili kasnije.

"Na tome radimo, ne ide to preko noći. Nemamo veliku bazu, treba biti strpljiv. Promijenilo se dosta toga nakon Rusije, neki su se oprostili, neki su ozlijeđeno, ali ne smijemo tražiti alibi. Jedva čekamo utakmicu u Splitu jer sam uvjeren da ćemo biti pravi. Pun stadion, prava atmosfera, to je ono što trebamo i vjerujem da ćemo nakon te utakmice biti korak bliže Europskom prvenstvu."

Tu se ponovno poteže pitanje nacionalnog stadiona.

"Sportaši su jedan od većih brendova naše zemlje, stalno govorimo kako nema novaca. Smatram da ima, ali nema odgovornosti. To je osnovna stvar jer sport zaslužuje više što daju puno. Sportaši se bore, ostvaruju rezultate koji nisu vrednovani adekvatno", dodao je Dalić, prenosi HINA.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!