Tenis

Borna Ćorić ispao na startu turnira u Šangaju, očekuje veliki pad na ljestvici

Mihaela Bradovski • utorak, 08.10.2019.
Borna Ćorić ispao na startu turnira u Šangaju, očekuje veliki pad na ljestvici
Foto: EPA

Borna Ćorić pao je već na prvoj prepreci na turniru u Šangaju. Prošle godine ovdje je igrao finale stoga očekuje i veliki pad na ljestvici nakon gubitka velikog broja bodova...

Prošle godine u Šangaju Borna Ćorić je briljirao, igrao je jako dobro i dogurao do svog jedinog finala na Masters 1000 turnirima. Tamo ga je dočekao i svladao Novak Đoković sa 6:3, 6:4.

Ove godine Borna je poput Marina Čilića u dosta problematičnoj formi i u Šangaju je otpao odmah na startu. Rus Andrej Rubljov svladao ga je u dva seta sa 6:4, 7:6.

Ovaj poraz znači da će Borna nakon završetka turnira ponovno ispasti iz Top 20 hrvatskog tenisa i Hrvatska nakon dugog niza godina neće imati nijednog igrača u Top 20.

Borna je odradio dosta loš meč, konstantno je bio pod pritiskom i da je Rus imao bolju iskorištenost break prilika, sve bi bilo puno brže gotovo.

Već u prvom gemu meča Rubljov je imao 0:40 koje nije iskoristio, ali zato kod 2:2 koristi četvrtu break loptu u tom gemu i stiže do vodstva 3:2.

Do kraja seta Ćorić je spasio još tri break lopte, ali nije nijednom zaprijetio Rubljovu povratak u set. Koliko je Rus bio bolji pokazuje da je u prvom setu imao čak deset break lopti, a Ćorić je na reternu osvojio ukupno tek četiri poena.

U drugom setu Borna spašava još dvije break lopte u prvom gemu, a kada je kod 2:2 ponovno izgubio servis, činilo se da je tu kraj. Ipak, kod 5:4 na servisu Rubljova za pobjedu dolazi do svoje jedine break lopte u cijelom meču, odmah je koristi i poravnava na 5:5. Set je otišao u tie-break gdje je Rus ipak bio bolji sa 7:4.

Zaslužena pobjeda Rubljova, a Borna ima problema. Iako je Davis Cup još daleko, forma hrvatskih tenisača ove godine ne pruža nimalo optimizma.

Šangaj, prvo kolo:
Andrej Rubljov (Rusija) - Borna Ćorić (Hrvatska, 12) 6:4, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!