Nogomet

Rossi: "Svi znamo koliko je Hrvatska jaka, ali mi moramo biti hrabri"

Jan Šneler • utorak, 08.10.2019.
Rossi: "Svi znamo koliko je Hrvatska jaka, ali mi moramo biti hrabri"
Foto: Pixsell

Za dva dana Hrvatska će na Poljudu ugostiti Mađarsku u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a mađarski izbornik Marco Rossi u velikom razgovoru za Nemzeti sport ističe da je ovo izuzetno važna utakmica...

Ulazi se u posljednju fazu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine. Preostalo je svega još nekoliko utakmica i trenutno četiri momčadi vjeruju kako imaju šanse za plasman na europsku smotru. U četvrtak će Hrvatska na prepunom Poljudu ugostiti Mađarsku i pokušati pobjedom doći mali korak do Eura.

Hrvatska želi zaboraviti kiks iz Azerbajdžana (1:1), ali isto tako i Mađarska želi što prije izbrisati iz sjećanja poraz od Slovačke (1:2) u Budimpešti. Izbornik Mađarske Marco Rossi dao je veliki intervju za mađarski Nezmeti sport i otkrio kako njegova momčad vjeruje u uspjeh u Splitu.

"Svi znamo koliko je Hrvatska jaka. Jedna je stvar odlično se pripremiti za susret u Splitu, a druga stvar ući na teren ponizno. Moramo izaći pred Hrvatsku i pokazati za što smo sposobni. Ne smijemo se bojati, moramo biti hrabri", rekao je Rossi.

Mađari su puni samopouzdanja jer su u drugom kolu u Budimpešti porazili Vatrene. Bila je to iznimno loša predstave momčadi koju vodi Zlatko Dalić, ali od tada je prošlo više od pola godine. Ulozi su drugačiji i ovo će definitivno biti drugačija utakmica.

"Ako uzmem u obzir činjenicu da je svaka utakmica nova priča, onda ta pobjeda ništa ne znači. Ipak, dobro je vratiti se sedam mjeseci unatrag i podsjetiti na tu predstavu. Naravno, moramo biti ponizni, skromni i ne smijemo govoriti kako idemo u Split ponovno pobijediti Hrvatsku. Mi uvijek pokazujemo poštovanje prema protivnicima, naročito prema svjetskim doprvacima", dodao je mađarski izbornik.

Mađare tri dana nakon ogleda protiv Hrvatske očekuje susret u Budimpešti protiv Azerbajdžana. Jasno, taj susret jednako je važan kao i ovaj u Splitu. Sve dobro što bi eventualno Mađari napravili protiv Hrvatske mogu uprskati protiv Azerbajdžana. Sjetimo se samo sjajne pobjede Hrvatske protiv Slovačke i kiksa u Bakuu.

"Kako bismo produžili našu nadu u plasman na Euro, jasno je da moramo pobijediti Azerbajdžan. Odmah nakon ždrijeba rekao sam kako se tu momčad ne smije podcijeniti i oni vrlo ponosno igraju protiv svakoga. Ne dvojim niti malo kako ćemo trebati biti na vrhunskoj razini kako bismo ih svladali", zaključio je Rossi.

Dodajmo još kako su se mađarski mediji dosta raspisali o susretu na Poljudu. Jasno, u prvom planu ističe se činjenica kako Hrvatska dugo nije igrala u Splitu, ali i ona nesretna i sramotna epizoda s kukastim križom protiv Italije. Mađari ističu kako će ovaj susret imati i političku pozadinu jer će utakmici prisustvovati Andrej Plenković i Kolinda Grabar Kitarović. Također na utakmicu je pozvan i mađarski premijer Viktor Orban. Prema njihovim podacima i procjenama, sigurnosne mjere stajat će HNS više od pola milijuna eura.

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!