Rukomet

Debelić: "Kada sam čula za situaciju sa Zametom stvarno mi je bio velik šok, tužno i neshvatljivo"

Jan Šneler • utorak, 08.10.2019.
Debelić: "Kada sam čula za situaciju sa Zametom stvarno mi je bio velik šok, tužno i neshvatljivo"
Foto: Pixsell

Iako se rukometašice Podravka Vegete nalaze u teškoj skupini Lige prvakinja, teški poraz u prvom kolu od Metza (40:26) nitko nije očekivao i u klubu se nadaju boljem pristupu protiv norveškog Vipersa...

Rukometašice Podravka Vegete koje vodi Zlatko Saračević nisu na najbolji način otvorile EHF Ligu prvakinja. U prvom kolu, gostovale su kod Metza i teško stradale. Francuskinje su slavile s 40:26 i pokazale Podravci kako u ovom trenutku ipak ne mogu biti konkurentne ponajboljim momčadima Europe.

"Ne znam uopće što reći, nitko se ne nada tako velikom porazu koliko god protivnice bile jake. One jesu kvalitetnije i jače na papiru, ali mi u toj utakmici nismo dale sve od sebe i nismo pružile otpor. Obrana je dosta zakazala i bile smo preslabe u faulovima", rekla je Ana Debelić za Novi list.

Hrvatska reprezentativna pivotkinja, 25-godišnja Debelić ističe kako je razlika u kvaliteti velika, no kako Podravka još uvijek gaji nadu da može momčadima u skupini otkinuti koji bod i pokušati izboriti sljedeću fazu Lige prvakinja. Sljedeće protivnice su Norvežanke koje su u prvom kolu glatko svladale mađarski FTR s 31:22.

"Već ovoga vikenda igramo protiv Norvežanki gdje ćemo morati puno bolje igrati. One su isto jake, puno trče, ali mi se tu moramo iskazati. Bez obrane neće biti dobro i moramo poraditi na tom segmentu. Skupina nam je vrlo jaka i imamo stvarno velik respekt prema svim timovima, ali mi nismo došle u Ligu prvaka da budemo kante za napucavanje. Francuskinje su favoritkinje i zato bi bilo dobro da uzmemo što više bodova protiv Vipersa i Ferencvaroša.Jedan od razloga lošije igre u Ligi prvakinja može se pronaći i u tome što je ovoga ljeto Podravku pojačalo nekoliko djevojaka te ekipa još nije uigrana."

Lijepo je vidjeti kako usprkos teškom porazu, mlada hrvatska rukometašica ne odustaje od cilja i vjeruje u pozitivnu budućnost. Nažalost, vijesti iz rukometa dosta često su crne i negativne. Debelić je godinama nastupala za Zamet koji je bio dugi niz godina u velikim problemima, a početkom ove sezone u klubu su odlučili da neće niti nastupiti u prvoligaškom natjecanju.

Velika je to šteta jer Rijeka je veliki rasadnik rukometaša i rukometašica i činjenica da je još jedan hrvatski rukometni kolektiv pred gašenjem ne obećava. Debelić je vrlo kritična spram takve situacije, ali još uvijek vjeruje da će se iznaći neko rješenje.

"Kada sam čula za situaciju sa Zametom stvarno mi je bio velik šok – tužno i neshvatljivo. Rijeka je velik grad i mislim da ne bi trebalo biti u interesu Gradu da jedan klub s tako velikom tradicijom propada. Neshvatljivo mi je da nema interesa da se tu nešto ispravi i žao mi je što su uopće dopustili da dođe do ovakvih financijskih problema i na kraju ispadanja iz Prve lige. Općenito su u Rijeci zapostavljeni svi sportovi osim nogometa, ali to je sve začarani krug u kojemu su financije i rezultati - ako nema jednoga, neće biti ni drugoga", zaključila je razočarana Debelić.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!