Košarka

Partizan odličnim drugim poluvremenom do druge pobjede u Eurokupu

Branimir Korać • srijeda, 09.10.2019.
Partizan odličnim drugim poluvremenom do druge pobjede u Eurokupu
Foto: Pixsell

Ovog tjedna na rasporedu je drugo kolo Eurokupa, a u utorak su odigrana prva tri susreta. Domaćini su odnijeli puni plijen...

Skupina B

Partizan Nis - Tofaš 93:80

Partizan je stigao i do druge pobjede u Eurokupu, ovaj put bio je bolji od Tofaša. Beograđani su slavili 93:80 i to zahvaljujući nastupu u zadnjoj dionici koju su dobili s 27:14.

Tofaš je imao sjajan ulazak u utakmicu, vodio je 29:15 u ranoj fazi druge četvrtine, ali onda je uslijedila serija domaćina 11:0, priključak je uhvaćen da bi uz puno bolju obranu u zadnjoj četvrtini Partizan potpuno okrenuo meč.

"Dobra utakmica za nas, dobro smo se borili. U prvom poluvremenu bili smo malo nervozni jer nam je to bila prva domaća utakmica, pokušali smo pronaći našu igru i srećom zaostajali smo samo četiri poena. U drugom poluvremenu narasli smo, posebno u fazi obrane", smatra Rade Zagorac.

Zagorac je ubacio 26 poena uz pet skokova, a Novica Veličković dodao je 15 poena i sedam skokova. Kod Tofaša Devin Williams ubacio je 18 poena uz pet skokova dok su po 16 poena dodali DJ White i Tarik Phillip.

Skupina C

Darušafaka Tekfen - Nanterre 92 72:65

Atletski vrlo neugodni Nanterre imao je čak 22 skoka u napadu, 14 više od Darušafake, ali i očajan šut za dva poena od 26 posto. Domaćin je to znao iskoristiti i najvećim dijelom susreta imao je vodstvo. Tek u početku gosti su kraće vrijeme bili u vodstvo, no brzo su Turci uzeli stvari u svoje ruke.

Predvodili su ih Jarrod Jones sa 16 poena i devet skokova te Johnathan Hamilton s 15 poena i sedam skokova. Kod Nanterrea Dallas Moore ubacio je 21 poen, a Kenny Chery 14 poena uz šest skokova.

Joventut - Brescia 81:68

Joventut je visoko slavio protiv Brescije s 81:68 u susretu u kojem su Talijani bili posve ravnopravni u prvom poluvremenu, ali u nastavku susreta, stvari su se zakomplicirale za goste, Joventut je podignuo razinu igre i na kraju upisao glatku pobjedu.

Klemen Prepelič bio je prvo ime susreta s 24 poena i pet asistencija, a Nikos Zisis dodao je 13 poena i pet asistencija. Kod poraženih Awudu Abass ubacio je 15 poena, a Luca Vitali 13 poena.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!