Nogomet

Mađari najavili sutrašnju utakmicu: "Bit će normalno za cijeli svijet, ako sutra izgubimo"

Petar Jenjić • srijeda, 09.10.2019.
Mađari najavili sutrašnju utakmicu: "Bit će normalno za cijeli svijet, ako sutra izgubimo"
Foto: Pixsell

Kvalifikacijski susret protiv Hrvatske najavio je i mađarski stožer na čelu s izbornikom Marcom Rossijem koji je očekivano ulogu favorita stavio na protivnika, no zna da se neće lako predati...

Press konferenciju uoči utakmice protiv Hrvatske održali su i Mađari, a izbornik Marco Rossi prvo se osvrnuo na mađarski dvojac koji je ranije igrao u Hajduku, Marka Futacsa i Adama Gyurcsa.

"Pratimo sve igrače koji igraju u Mađarskoj i inozemstvu. Milim da i Futacs i Gyurcso spadaju u tu kategoriju. Gyurcsa sam pozvao prije šest mjeseci, pričao sam s Gigijem Febbrarijem, on ima lijepa iskustva."

Nakon toga osvrnuo se i na hrvatsku reprezentaciju.

"Sve znamo o Hrvatskoj, o njenom stilu igre. Prije nešto više od godinu dana radio sam u Slovačkoj, moj stožer i ja bili smo u baru gdje se gledalo četvrtfinale, polufinale i finale Svjetskog prvenstva. Navijali smo za Hrvatsku, sutra to neće biti slučaj. Svojim talentom sigurno mogu napraviti razliku. Mislim da smo ih već iznenadili u Budimpešti. Kada je riječ o odlučujućoj utakmici, teško je za očekivati da će njihove zvijezde kiksati. Generalno, to se ne događa u nogometu, ali mi vjerujemo u to. Bit će normalno za cijeli svijet ako sutra izgubimo."

Momčad Mađarske ima problema s ozljedama igrača i kartonima.

"Imamo nekoliko igrača na koje ne možemo računati, nedostaju nam četvorica iz utakmice u Budimpešti. Trojica su bila u veznom redu, a sutra ćemo imati potpuno drugačiju postavku u vezi. Znamo kakva je Hrvatska, ali možemo im napraviti probleme. Ako budemo hrabri i agresivni, sigurno ćemo pokušati i napasti. No, na papiru je Hrvatska ta momčad koja ima adute za veći posjed, a u tom ćemo se slučaju braniti mi."

Utakmicu je najavio i vratar Peter Gulacsi koji očekivano stavlja ulogu favorita na Vatrene.

"Sigurno je da nas ne čeka lagana utakmica, ali priželjkujemo izdanje kao u Budimpešti. Znamo kvalitete hrvatskih igrača, morat ćemo biti čvrsti. Naša će taktika biti ista kao i u prvoj utakmici. Vjerujemo u nas i našu kvalitetu te da uz hrabrost nešto možemo napraviti."

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!