Nogomet

Voditelj osiguranja Poljuda: "Našli smo adekvatne načine da spriječimo sve ugroze"

Jan Šneler • četvrtak, 10.10.2019.
Voditelj osiguranja Poljuda: "Našli smo adekvatne načine da spriječimo sve ugroze"
Foto: FaH

Ususret današnjem susretu Hrvatske i Mađarske na Poljudu, velika pažnja medija posvećena je osiguranju susreta za koji su prema neslužbenim informacijama izdvojena sredstva veća od tri milijuna kuna…

Svega nekoliko sati ostalo je do početka susreta Hrvatske i Mađarske na Poljudu. Iako susret hrvatske i mađarske nogometne reprezentacije ne bi spadao u rang utakmica visokog rizika, ova je upravo tako proglašena. Razlozi su jasni. Na sva zvona žele se spriječiti incidenti poput zloglasne „svastike“, nastoji se na vrijeme spriječiti bilo kakav incident i omogućiti da susret prođe u najboljem ozračju.

Iako je brojka neslužbena, raspolaže se o podacima kako će Hrvatski nogometni savez za ovu utakmicu utrošiti više od tri milijuna kuna. Sve u ime osiguranja i sprječavanja incidenata na i van stadiona. Takvi potezi nisu naišli na odobrenje jednog dijela splitske publike koja je po cijelom gradu danas vješala parole protiv stvaranja „ratne zone“ u Splitu. Ipak, voditelj osiguranja stadiona, pomoćnik načelnika Policijske postaje Sinj Mirko Beović vjeruje kako su sve mjere poduzete u cilju sprječavanja i suzbijanja bilo kakvog čina koji bi ugrozio sigurnost.

“Naša zadaća je osigurati pravovremeno i sigurno održavanje javnog okupljanja kakosmo to planom predvidjeli, a što sam siguran da ćemo i uspjeti, jer su svi kolege na svojim mjestima i vrše svoje zadaće profesionalno, onako kako se to od nas i očekuje. Za bilo koju ugrozu koju smo pretpostavili, a smatram da smo pretpostavili sve, našli smo adekvatan način da bi je pravovremeno spriječili, a ako do njih dođe, kako bi kompenzirali štetu“, rekao je Beović.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!