Nogomet

Ciprani iznenadili Kazahstan i izbacili ga iz utrke za Euro

Jan Šneler • četvrtak, 10.10.2019.
Ciprani iznenadili Kazahstan i izbacili ga iz utrke za Euro
Foto: EPA

U sedmom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, nogometaši Cipra napravili su sjajan posao u Nur-Sultanu i s 2:1 svladali reprezentaciju Kazahstana...

Iako nitko nije očekivao kako bi Kazahstan mogao izboriti plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine, Ciprani su ga današnjom pobjedom u gostima definitivno izbacili iz utrke za Euro. Matematički se još trebaju posložiti neke stvari, ali objektivno šanse za Kazahstan više nema. S druge strane, Cipar je ovom pobjedom došao na pet bodova zaostatka za Rusijom i još uvijek ima teoretske šanse za plasman.

Kazahstan je otvorio sjajno susret. Od prve minute je dominirao travnjakom, imao nekoliko sjajnih prilika, pa čak i stativu Serija Malija nakon koje je Temirlan Erlanov ugurao loptu u mrežu. Sve je išlo sjajno za domaće, a Cipar je tek u jednom dijelu prvog poluvremena izgledao nešto ozbiljnije.

Ipak, u nastavku susreta domaći su nestali s travnjaka. Najbolje se to može vidjeti na niže prikazanom grafu gdje ih praktički nije niti bilo do same završnice. Loša odluka trenera da se povuče, nastoji zatvoriti pristupe golu i prepusti loptu protivnicima.

Kazakhstan - Cyprus Rezultati uživo

Gosti su od lovine postali lovci i u jednom trenutku moralo je puknuti. U 73. minuti Pieros Sotiriou pogodio je za izjednačenje, da bi u 84. minuti Nicholas Ioannou zabio za konačnih 1:2. Kazahstanci su bili šokirani, rijetki su očekivali pobjedu Cipra, no i to je jedna od lekcija koju su danas naučili.

U sljedećem kolu Kazahstan će na istom stadionu za tri dana ugostiti Belgiju, dok će Cipar u Nicosiji ugostiti Rusiju. Oba susreta na rasporedu su 13. listopada. Ona u Astani počinje u 15 sati, dok na Cipru u 18 sati po hrvatskom vremenu.

Kazakhstan - Cyprus Rezultati uživo

Europsko prvenstvo 2020., kvalifikacije, 7. kolo:
Kazahstan - Cipar 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!