Tenis

Vekić povela pa stala protiv Mladenović i ostala bez četvrtfinala

Jan Šneler • četvrtak, 10.10.2019.
Vekić povela pa stala protiv Mladenović i ostala bez četvrtfinala
Foto: EPA

U drugom kolu WTA turnira u Linzu, hrvatska tenisačica i četvrta nositeljica Donna Vekić poražena je od francuske tenisačice Kristine Mladenović...

Druga najbolje plasirana hrvatska tenisačica Donna Vekić (21. na WTA listi) poražena je u drugom kolu WTA turnira u austrijskom Linzu. Iako je Vekić dobro otvorila meč i povela nakon prvog seta, Kristina Mladenović uspješno je preokrenula meč te se plasirala u treće kolo.

Prvi set bio je prilično dramatičan. Kada od devet odigranih gemova, čak njih sedam bude riješeno breakom, teško možemo govoriti o sjajnom tenisu. Možda zanimljivom za gledanje, ali prilično slabom na području koncentracije i ozbiljnog tenisa.

Do 3:3, tenisačice su si međusobno oduzimale servise. Vodila je Mladenović, a Vekić se nanovo uspjela vraćati. Kada je konačno hrvatska tenisačica prekinula grozni niz i povela s 4:3, francuska tenisačica nije ju uspjela ispratiti i dopustila je da joj Vekić po četvrti put oduzme servis. Hrvatska tenisačica bila je koncentrirana do kraja i sa 6:3 povela.

Nadali smo se kako će Vekić nakon dramatičnog seta biti u psihološkoj prednosti, ali naprotiv Mladenović je bila daleko uvjerljivija do kraja meča. Prvo je u drugom setu s dva breaka izjednačila sa 6:1, da bi u odlučujućoj dionici meča još jednom s dva oduzeta servisa došla do novog osvajanja seta sa 6:2 i konačne pobjede u meču.

WTA Linz (Austrija), 2. kolo:
Kristina Mladenović (FRA) - Donna Vekić (HRV, 4) 3:6 6:1 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!