Nogomet

Estonija osvojila prvi bod u kvalifikacijama za Euro 2020.

Marjan Kreševac • četvrtak, 10.10.2019.
Estonija osvojila prvi bod u kvalifikacijama za Euro 2020.
Foto: EPA

U sklopu sedmog kola kvalifikacija za Euro 2020. u skupini C Estonija je gostovala u Minsku kod Bjelorusije. Domaćima su tri boda ostavljala šanse u promilima da uhvate jedno od prva dva mjesta dok je Estonija tražila svoje prve bodove u kvalifikacijama. U utakmici bez previše kvalitetne igre i bez golova gosti mogu biti puno zadovoljniji, neće završiti kvalifikacije s bodovnom nulom...

Bjelorusija je u Minsku ugostila reprezentaciju Estonije, jedinu momčad protiv koje je u dosadašnjih šest kola kvalifikacija upisala bodove, u Tallinnu su Bjelorusi slavili rezultatom 2:1. Domaći navijači nadali su se nečem sličnom i danas iako bi i sa tri boda Bjelorusi bili svjetlosnim godinama daleko od plasmana na Euro 2020.

Estonci su se s druge strane nadali da mogu konačno nekome uzeti barem bod i da ne završe kvalifikacije s nulom na kontu, realno Bjelorusija je najbolja prilika koju će imati za takav pothvat do kraja natjecanja u kvalifikacijskoj grupi C. Kako je krenulo od prvog sučevog zvižduka činilo se da od toga neće biti ništa.

Domaći su preuzeli inicijativu od prve minute, pokušavali su Dragun u drugoj, Poljakov u četvrtoj i Stasevič u 16. minuti, ali bez konkretnije prijetnje po gostujućeg vratara. Prava prijetnja stigla je u 18. minuti, ali od strane gostiju, Vassiljev je lijepim udarcem zatresao okvir gola. Nakon toga susret je ušao u letargiju i do poluvremena nije se dogodilo ništa vrijedno spomena.

Na otvaranju drugog sijela, točnije u 50. minuti ponovno je Dragun na sceni, ovaj puta udarac ide u okvir gola, ali Lepmets je smiren i siguran u čuvanju svoga gola. Do kraja susreta puno prometa po terenu, ali malo koristi od toga. Do 90. minute mreže su ostale netaknute čime svakako mogu biti zadovoljniji gosti iz Estonije, osvojili su prvi bod u kvalifikacijama.

Bjelorusija je izgubila i matematičke izglede za prolaz na Euro i sljedeća utakmica u nedjelju kod kuće protiv Nizozemske bit će susret za prestiž Bjelorusima, Estonija isto igra kod kuće u nedjelju dočekujući Njemačku.

Kvalifikacije Euro 2020, skupina C
Bjelorusija - Estonija 0:0

Belarus - Estonia Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!