Košarka

Zubac jedini dvoznamenkasti Hrvat, Hezonja u petorci, Šarić naštimava šut

Branimir Korać • petak, 11.10.2019.
Zubac jedini dvoznamenkasti Hrvat, Hezonja u petorci, Šarić naštimava šut
Foto: EPA

Trojica Hrvata noćas su bila u akciji u NBA ligi, a Ivica Zubac i Dario Šarić sa svojim momčadima glatko su poraženi. Pobjedu je upisao Mario Hezonja i to vrlo uvjerljivu protiv Izraelaca...

Mario Hezonja nakon odlično odrađene prve pripremne utakmice, u drugoj je krenuo od prve minute. Protiv Maccabija iz Haife startao je u petorci, Blazersi su igrali bez Lillarda, McColluma, Whitesidea i ozlijeđenih Gasola i Nurkića te su svejedno visoko slavili 104:68.

Hezonja nije forsirao, ispucao je tek pet lopti i ubacio šest poena (2/4 za dva, 0/1 za tri, 2/2 slobodna), uhvatio je tri skoka i podijelio dvije asistencije.

Prošlosezonski rookie Anfernee Simons predvodio je Blazerse s 22 poena i pet skokova, Zach Collins završio je sa 16 poena i devet skokova, a Skal Labissier je uhvatio 15 skokova.

Dario Šarić već tradicionalno treba malo vremena da se zahukta pa niti u ovom susretu nije šuterski bio na visokoj razini. Njegovi Sunsi poraženi su od Sacramento Kingsa 105:88, a iz igre su šutirali tek 31 posto. Premijerice Kelly Oubre je imao šut 0/9 i iz prve petorke samo je Deandre Ayton iz razumljivih razloga bio na iznad 50 posto.

Šarić je igrao 25 minuta, imao je najveću minutažu i ubacio je devet poena (2/7 za dva, 1/5 za tri, 2/2 slobodna) uz šest skokova. Devin Booker završio je s 18 poena jednako kao i De'Aaron Fox na drugoj strani.

Neočekivani debi u dresu Clippersa upisao je Kawhi Leonard za kojeg se očekivalo da neće još na parket, ali upisao je 11 minuta u porazu od Denvera. Ivica Zubac preselio je iz startne petorke na klupu, a u petorku je ušao Montrezl Harrell.

Zubac je s klupe proveo na terenu 14 minuta i ubacio deset poena uz 4/6 za dva i 2/2 slobodna bacanja dok je tome dodao i tri skoka te dvije asistencije. Prvi nastup u predsezoni na drugoj strani imao je Nikola Jokić i to s deset poena i 11 skokova.

Istaknimo i kako je Steph Curry ubacio 40 poena Timberwolvesima za samo 25 minuta provedenih na parketu, a Warriorsi su na kraju slavili sa 143:123.

NBA:
Oklahoma City Thunder - New Zealand 110:84
Portland Trail Blazers - Maccabi Haifa 104:68
Sacramento Kings - Phoenix Suns 105:88
Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 143:123
Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 91:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!