Nogomet

Debitant golom pet minuta prije kraja srušio Englesku, Ismajli i Strakosha počastili Turke

Mihaela Bradovski • petak, 11.10.2019.
Debitant golom pet minuta prije kraja srušio Englesku, Ismajli i Strakosha počastili Turke
Foto: EPA

Odigrani su kvalifikacijski dvoboji u skupinama A, B i H, a od neočekivanih rezultata ističe se poraz Engleske u gostima kod Češke...

Skupina A

Češka - Engleska 2:1
Crna Gora - Bugarska 0:0

Nije to bila engleska večer i Southgateovi igrači upisali su zaslužen poraz. Česi su stvorili dovoljan broj prilika, na kraju su dvije realizirali i slavili 2:1 te tako došli do vrlo važnih bodova.

Engleska je povela već u petoj minuti golom Harryja Kanea iz kaznenog udarca koji je izborio Raheem Sterling, ali već u devetoj minuti nakon kornera Jakub Brabec iz blizine posprema loptu u mrežu za 1:1.

Odlika je pala u završnici susreta. U 85. minuti Masopust je u sredini proigrao Zdeneka Ondrašeka koji rutinski zabija. Krasna priča za ovog 30-godišnjeg napadača koji igra u MLS-u, ovo mu je bio debi u dresu reprezentacije obilježen na najbolji mogući način.

Pogodaka nije bilo u Podgorici i Crna Gora i Bugarska i dalje čekaju na prvu pobjedu. Prilika je bilo na obje strane, ali mreže su mirovale.

Obje reprezentacije sada su na samo tri boda i borit će se za izbjegavanje posljednjeg mjesta na kraju kvalifikacija.

Rezultati by SofaScore

Skupina B

Ukrajina - Litva 2:0
Portugal - Luksemburg 3:0

Ukrajinci su vrlo uvjerljivi u skupini B gdje su upisali petu uzastopnu pobjedu. Ovaj put svladana je Litva i to s 2:0 u Harkivu u jednosmjernom dvoboju u kojem je domaćin potpuno dominirao.

Junak Litve bio je Ruslan Malinovski koji je postigao oba gola. Veznjak Atalante prvi je zabio u 29. minuti, a drugi u 58. Prvi je postignut nakon briljantne akcije s Juniorom Moraesom koji ga je izvrsno proigrao petom.

Portugal je rutinski odradio posao protiv skromnog Luksemburga i svladao ga je s 3:0. Moglo je biti i uvjerljivije, ali napadači Portugala nisu bili najefikasniji.

U 16. minuti poveli su domaćini golom Bernarda Silve, a na novi pogodak čekalo se do 65. minute kada Cristiano Ronaldo krade loptu domaćem braniču i onda lobuje vratara za 2:0. Točku na i stavio je u 89. minuti Goncalo Guedes.

Rezultati by SofaScore

Skupina H

Turska - Albanija 1:0
Island - Francuska 0:1
Andora - Moldavija 1:0

Mrtva utrka nastavlja se u skupini H gdje se Francuzi i Turci bore za prvo mjesto. Turska je slavila golom Cenka Tosuna u 90. minuti susreta, burnog dvoboja koji je rumunjski sudac Hategan otvorio s četiri žuta kartona u prvih 12 minuta.

Pogodak Turaka zakuhali su Hajdukov branič Ismajli i vratar Strakosha, njihov nesporazum iskoristio je Tosun i zabio za pobjedu.

Francuzi su se namučili na Islandu iako su imali puno više prilika i mogli su uvjerljivije slaviti. Jedini pogodak zabili su iz kaznenog udarca i to Olivier Giroud kojem je još reprezentacija rijetko mjesto u kojem dobiva minutažu.

Andora je upisala prvu pobjedu u službenim utakmicama u zadnje dvije godine svladavši Moldaviju 1:0.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!