Nogomet

Norvežani remizirali sa Španjolskom u Ramosovoj slavljeničkoj utakmici

Mihaela Bradovski • subota, 12.10.2019.
Norvežani remizirali sa Španjolskom u Ramosovoj slavljeničkoj utakmici
Foto: EPA

Odigrane su i posljednje utakmice sedmog kola u skupinama F i J kvalifikacija. Španjolska nije uspjela doći do pobjede u Oslu, a Italija je sredila Grčku...

Skupina F

Norveška - Španjolska 1:1
Malta - Švedska 0:4

Španjolci su prosuli prve bodove, a Sergio Ramos upisao je 168. nastup u dresu reprezentacije i tako prestigao Ikera Casillasa te postao Španjolac s najviše nastupa.

U Oslu je čekao vrlo neugodan protivnik koji je trebao pobjedu kako bi si pojačao šanse u borbi za drugo mjesto, međutim na kraju je bilo 1:1, Španjolci su i dalje jedini neporaženi, ali prvi put su ostali bez pobjede, Norvežanima je ovo čak četvrti remi.

Povela je Španjolska u 47. minuti golom Saula Nigueza koji je odlično opalio sa 17 metara i poslao loptu u mrežu. Norvežani su do poravnanja došli u 94. minuti. Kepa je promašio loptu i sudario se s Omarom Elabdellaouijem i dosuđen je kazneni udarac koji Joshua King pretvara u pogodak.

Švedska je očekivano lako slavila na Malti gdje je bila bolja od domaćina s 4:0. Rani pogodak Marcusa Danielsona pomogao je Šveđanima da mirnije odrade ostatak susreta, a sve je bilo još lakše kada je u 58. minuti Sebastian Larsson realizirao kazneni udarac. Isto je učinio i u 71. minuti, a u međuvremenu pomogao je autogolom i Andrei Agius.

Rezultati by SofaScore

Skupina J

Italija - Grčka 2:0
Lihtenštajn - Armenija 1:1

Talijani su slomili Grke i slavili s 2:0 te tako osigurali nastup na Europskom prvenstvu. U sedam utakmica imaju sedam pobjeda, izgledaju odlično i s gol razlikom 20:3 na vrhu su skupine.

Ovdje su apsolutno dominirali, Grci su se zatvorili u bunker i nadali što manjem broju lopti iza svojih leđa.

Izdržali su do 63. minute kada Jorginho iz kaznenog udarca zabija za 1:0. Prethodilo mu je igranje rukom Andreasa Bouchalakisa koji je morao dobiti crveni, a ne žuti karton zbog namjernog igranja rukom kada je lopta upućena prema golu.

15 minuta kasnije Federico Bernardeschi opalio je s više od 20 metara, nije bilo prejako, ali dovoljno da iskoristi sporiju reakciju vratara.

Tih 2:0 ostalo je do kraja utakmice.

Armenci su se nenadano našli visoko na ljestvici na trećem mjestu, ali upisali su kiks i propustili su uhvatiti bodovni priključak s Finskom. U gostima kod Lihtenštajna odigrali su samo 1:1.

Poveli su gosti golom Tigrana Barseghyana, ali u 72. minuti Yanik Frick poravnao je na 1:1.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!