Nogomet

Perišić: "S našim mentalitetom svako kalkuliranje bi loše završilo"

Mihaela Bradovski, hns.family • subota, 12.10.2019.
Perišić: "S našim mentalitetom svako kalkuliranje bi loše završilo"
Foto: Pixsell

Ivan Perišić poručuje - nema kalkuliranja, Hrvatska ide na pobjedu. U Walesu neće biti jednostavno, ali Hrvatska je spremna za novu pobjedu.

Hrvatska je sve bliže osiguravanju prolaza na Europsko prvenstvo. U Walesu to može odraditi, a domaćin je baš pod imperativom pobjede.

"Imamo sve manje vremena između utakmica, ali jednako je i Walesu i tko se bolje prilagodi, bolje će proći. U Osijeku smo odigrali jednu od najtežih utakmica, po velikoj vrućini, i vidjeli smo neke stvari u velškoj igri na koje ćemo morati pripaziti. Ipak, nadam se da ćemo već sutra riješiti pitanje plasmana na Europsko prvenstvo", ističe Ivan Perišić.

Promjena u sastavu će sigurno biti, a pozdravlja ih i krilni napadač Bayerna.

"Azerbajdžan nam je bio opomena. Međutim, imamo 20 igrača koji zaslužuju igrati i trebat će nekoliko promjena u udarnoj postavi. Ne mogu svi uvijek izdržati dva puta po 90 minuta i treba biti pametan kako bismo izdržali do posljednje minute u Walesu."

Trebat će puno koncentracije i energije utrošiti na igru u obrani.

"Svaki puta analiziramo suparnika u detalje, i znamo koji prljavi posao moramo odraditi. To oduzima energiju, no igramo za Hrvatsku, slušamo izbornika i dajemo sve od sebe. Nekada ostane snage i za napade, a sutra ćemo svakako morati paziti na njihove napadače. Samo kao momčad možemo napraviti dobar posao. Bale u lipnju nije bio u najboljoj formi, a sada je sve bolji iz dana u dan, ali nije on jedini - moramo zaustaviti sve Velšane i pokušati postići pogodak."

Velšani hvale Hrvatsku na sva usta, ali to neće nikoga uspavati i nema kalkuliranja.

"Cijenimo što Giggs i Bale govore lijepo o nama, to znači da smo dobri. Imamo vrhunske igrače i u svakoj utakmici idemo na pobjedu, ne možemo unaprijed biti zadovoljni bodom. S našim mentalitetom svako bi kalkuliranje završilo loše."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!