Zimski sportovi

Čak osam zlatnih medalja za hrvatske brzoklizače na Alpe Adria Trophyju

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 14.10.2019.
Čak osam zlatnih medalja za hrvatske brzoklizače na Alpe Adria Trophyju

U Zagrebu je u nedjelju završilo međunarodno brzoklizačko natjecanje Alpe Adria Trophy. Ono je bilo iznimno uspješno za hrvatske brzoklizače koji su osvojili osam zlatnih medalja...

Međunarodno natjecanje u brzom klizanju Alpe Adria Trophy, prvo ovosezonsko iz te serije, koje se prošlog vikenda održavalo na zagrebačkom klizalištu Velesajam, završilo je jako uspješno za hrvatske predstavnike.

U vrlo brojnoj konkurenciji od čak 150 natjecatelja iz 10 zemalja nastupilo je i 28 domaćih. Natjecali su se u osam kategorija, od najmlađih juniora, pa sve do seniora, i to u tri discipline, ovisno o natjecateljskoj kategoriji. Sveukupno osvojili su čak šest zlatnih medalja u pojedinačnoj konkurenciji (Valentina Aščić, Maja Ivandić, Ivona Trgovčević, Matija Horvat, Rene Koprivnjak, Petar Urek) te dvije u ženskoj i muškoj štafeti, pet srebrnih (Katarina Burić, Ivan Martinić, Stribor Suman, Marko Opuhač, Huić Leon) i dvije brončane (Danijela Ivandić, Martin Kolenc).

Ostvareni su i novi hrvatski državni rekordi: u disciplini 1500 m seniorka Valentina Aščić, zatim ženska štafeta na 3000 m te muška na 5000 m.

Izvrstan uspjeh postigla je i juniorka D dvanaestogodišnja Patricia Smogar koja je izborila normu za svjetsko juniorsko prvenstvo, ali na njemu ove sezone, jer je još premlada, nažalost neće moći sudjelovati. Njezin rezultat svakako je odlična najava svijetle perspektive mladih snaga hrvatskog brzog klizanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!