Nogomet

Kutak za kladioničare: BiH, Finska i Švicarska moraju do tri boda

Branimir Korać • utorak, 15.10.2019.
Kutak za kladioničare: BiH, Finska i Švicarska moraju do tri boda
Foto: EPA

Nova runda kvalifikacijskih dvoboja i vrlo bitne utakmice za neke od reprezentacija, a među njima i BiH, Finsku i Švicarsku koje jednostavno moraju uzeti sva tri boda...

Švicarska - Irska

Irci se nalaze na prvom mjestu skupine D s 12 osvojenih bodova, ali nikoga nisu oduševili nastupima. Klasičan irski nogomet, prije svega vrlo borben, ali bez ikakve lepršavosti. Sada gostuju kod Švicarske koja igra upravo suprotno, ima kvalitetniju momčad i očajnički treba bodove. Švicarci ovdje jednostavno ne smiju kiksati i igra im isključivo pobjeda. Ima četiri boda zaostatka za Irskom i Danskom koje imaju utakmicu više i jasno je da Švicarci moraju slaviti kako bi uhvatili priključak u završnici kvalifikacija. Irci su prije tri dana kiksali u Gruziji i s takvim nastupom neće imati šanse u Ženevi.

Prognoza: Pobjeda Švicarska

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Švicarske 1.65, neriješeno 4.30, pobjeda Irske 6.20

Finska - Armenija

Finska i Armenija bore se za drugu poziciju i odlazak na Europsko prvenstvo gdje ih je malo tko vidio uoči ovih kvalifikacija. Finska izgleda impresivno, trebalo bi zagrebati dugo u povijest kako bi se pronašlo kada je zadnji put bila ovako konkurentna i blizu Europskog prvenstva. Jedini susret u kojem je odigrala stvarno loše bio je ovaj posljednji protiv BiH u kojem je na kraju i zasluženo visoko poražena. Armenci igraju svoje najbolje kvalifikacije u povijesti, međutim Finska se čini za nijansu kvalitetnijom i trebala bi ovdje slaviti.

Prognoza: Pobjeda Finska

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Finske 1.75, neriješeno 4.00, pobjeda Armenije 5.60

Grčka - BiH

Grci izgledaju tragično loše u ovim kvalifikacijama. Već godinama grčki nogomet nije niti blizu europskom vrhu, razočaravajući rezultati se nižu, a ovdje Grčka nije bila niti konkurentna u borbi za prve dvije pozicije. BiH je isto nanizala dosta razočaravajućih nastupa, ali u zadnjem susretu protiv Finske izgledala je odlično. Ima nešto i u tome da nekih od igrača koji su u ovim kvalifikacijama razočarali, u tom susretu nije bilo, a oni koji su igrali, ostavili su sve od sebe na travnjaku. S takvim pristupom i nastupom kvalitetom jača BiH treba pobijediti i u Grčkoj. Uostalom pobjeda joj je imperativ.

Prognoza: Pobjeda BiH

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Grčke 3.60, neriješeno 3.30, pobjeda BiH 2.40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!