Košarka

Krunić: "Bilo bi puno bolje da smo se držali dogovora", Perić: "Nismo ispunili trenerove upute"

iz Zagreba: Jan Šneler • utorak, 15.10.2019.
Krunić: "Bilo bi puno bolje da smo se držali dogovora", Perić: "Nismo ispunili trenerove upute"

Dubrava Furnir poražena je u četvrtom kolu HT Premijer lige od Cibone (78:113), ali košarkaški uzbudljivu Dubravu to ne treba brinuti jer predstoje susreti u kojima mogu pokazati svoju kvalitetu i srčanost…

Već smo u izvještaju pisali kako je lijepo bilo večeras u Dubravi, ali moramo to i ovdje istaknuti. Sjajnu priču s istoka Zagreba, klub koji se trudi da s malo financijskih sredstava i košarkaški vrlo zainteresiranu sredinu treba uvijek isticati. Marketinški je Dubrava Furnir napravila sjajan posao. Privući 1000 gledatelja u dvoranu na radni dan teško je i puno popularnijim klubovima. Dubrava voli košarku i to je večeras pokazala.

Što se tiče susreta, ništa neočekivano. Cibona je uvjerljivo slavila, ali trenera Darka Krunića, velikog košarkaškog entuzijasta brine što njegovi igrači od početka susreta nisu radili ono što su se dogovorili. Ne bi to utjecalo na konačni ishod, ali ukupni dojam bio bi daleko bolji.

“Čestitam Ciboni na pobjedi i publici koja je napunila dvoranu. Nadam se da su moji igrači nešto naučili. Od početka se nisu držali dogovora i bilo je pitanje trenutka kada će Cibona iz tih nerezonskih šuteva poentirati. Kada se Cibona razigrala, bilo je problema. Svi su se razigrali. Kada je +20, svi zabijaju. Da smo se držali dogovora maksimalno bi bilo 15-20 razlike“, rekao je Krunić.

Jasno je da Dubrava Furnir nema velike šanse protiv abaligaša. Uostalom kao što je rekao Krunić, samo trojica igrača (Marko Šarac, Kristijan Šutalo i Marko Proleta) igrali su prije ove sezone HT Premijer ligu. Ipak, Dubrava je pokazala kako neće biti „kanta za napucavanje“ te će do kraja sezone moći izboriti dobru poziciju.

“Mislim da ćemo s donjim domom koji nemaju širok roster i mislim da ćemo s njima ući u bitku. U Rijeci smo slavili, ali mora se konstatirati kako su oni šutirali katastrofalno s vanjske linije. Meni kao treneru je jako bitno da igrači vide kako Cibonini igrači rade“, dodao je Krunić.

Kapetan Dubrave Petar Perić bio je najefikasniji kod Dubrave (15 koševa), a postigao je i tri trice. Kapetan se slaže s trenerom i ističe kako se nisu držali uputa trenera te su previše pokušavali individualno riješiti napade.

“Početak je bio dobar, nosila nas je puna dvorana. Ispunili smo neke zadatke. Kasnije smo počeli solirati, raditi na svoj način i završilo je kako je završilo. Želimo na ove utakmice gledati kao test gdje smo i kako stojim protiv abaligaških momčadi“, rekao je Perić.

FOTO: KK Dubrava

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!